Έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη μετά την είδηση πως ο διοικητής της ειδικής μονάδας Quds Force του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) ταξίαρχος Ισμαήλ Καανί είναι ζωντανός και ανακρίνεται στο Ιράν, ως ύποπτος για σχέσεις με το Ισραήλ.

Σύμφωνα με το Sky News Arabia, που επικαλείται πηγές από το Ιράν, χθες, Πέμπτη (11.10.24) ο Ισμαήλ Καανί, βρίσκεται υπό διερεύνηση για παραβίαση, αφού θεωρήθηκε ύποπτος για επικοινωνία με το Ισραήλ για τη δολοφονία του Χασάν Νασράλα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Sky News, ο ταξίαρχος κατά την διάρκεια των ανακρίσεων υπέστη καρδιακή προσβολή.

Επισήμως η τύχη του Καανί, παραμένει άγνωστη μετά το χτύπημα του Ισραήλ το Σάββατο στη Βηρυτό που σκότωσε τον φερόμενο ως διάδοχο του επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, Χασέμ Σαφιεντίν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ισλαμική Δημοκρατία ερευνά παραβιάσεις ασφαλείας, με πηγές από τη Βηρυτό, τη Βαγδάτη και την Τεχεράνη να δηλώνουν στο βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων ότι τόσο ο Καανί όσο και η ομάδα του βρίσκονται υπό απομόνωση ενώ υποβάλλονται σε ανάκριση.

Όλοι υπό έρευνα

«Οι Ιρανοί έχουν σοβαρές υποψίες ότι οι Ισραηλινοί έχουν διεισδύσει στο Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, ειδικά σε αυτούς που δραστηριοποιούνται στον Λίβανο, γι’ αυτό και όλοι επί του παρόντος είναι υπό έρευνα», δήλωσε πηγή στο Middle East Eye.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το δημοσίευμα επικαλείται επίσης μια πηγή που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ, η οποία ισχυρίστηκε απερίφραστα ότι η παραβίασή ασφαλείας προέρχεται «100% από την ιρανική πλευρά».