ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Ιράν: Kυβερνοεπίθεση έπληξε την Κεντρική Τράπεζα – Εκτός λειτουργίας το σύστημα υπολογιστών της

Η επίθεση παρέλυσε σχεδόν όλο το τραπεζικό σύστημα της χώρας

Ιράν: Kυβερνοεπίθεση έπληξε την Κεντρική Τράπεζα – Εκτός λειτουργίας το σύστημα υπολογιστών της

Την Τετάρτη, η Κεντρική Τράπεζα του Ιράν και άλλα ιρανικά τραπεζικά ιδρύματα έγιναν στόχος μιας μεγάλης κυβερνοεπίθεσης, προκαλώντας σημαντικές διακοπές στο εθνικό τραπεζικό σύστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα υπολογιστικά συστήματα των τραπεζών στο Ιράν παρέλυσαν μετά την κυβερνοεπίθεση. Οι αρχικές εκτιμήσεις έδειξαν ότι αυτή θα μπορούσε να είναι μια από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις που έγιναν ποτέ κατά των κρατικών υποδομών του Ιράν.

Η κυβερνοεπίθεση είναι πιθανότατα ένα μήνυμα από τις δυτικές χώρες προς το Ιράν, δηλαδή μεταβίβαση ενός μηνύματος που δείχνει πώς το Ιράν μπορεί να πληγεί, αναφέρει η Jerusalem Post.

Η τελευταία κυβερνοεπίθεση που πραγματοποιήθηκε κατά ιρανικών ιδρυμάτων σημειώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν σημαντικό μέρος των πρατηρίων καυσίμων στη χώρα υπέστησαν ζημιές στο πλαίσιο κυβερνοεπίθεσης, την οποία οι Ιρανοί απέδωσαν στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν αργότερα ότι ένα χαρτί είχε κολληθεί σε μηχανές ATM στο Ιράν, το οποίο έγραφε: «Αγαπητοί πελάτες, είναι αδύνατο να κάνετε ανάληψη χρημάτων από αυτό το ΑΤΜ. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όλος ο εθνικός προϋπολογισμός και οι πόροι του Ιράν έχουν διατεθεί στους πολέμους και οι διεφθαρμένοι θρησκευτικοί ηγέτες του καθεστώτος της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Λυπούμαστε πολύ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.