ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέλαβαν δεξαμενόπλοιο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Στο πλαίσιο επιχείρησης κατά του λαθρεμπορίου καυσίμων, αναφέρει η Τεχεράνη

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέλαβαν δεξαμενόπλοιο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν (IRGC) κατέλαβαν δεξαμενόπλοιο με σημαία Τόγκο υπό τη διαχείριση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Το πλοίο, το οποίο μετέφερε 1.500 τόνους ναυτιλιακό πετρέλαιο, κατασχέθηκε 61 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του λιμανιού Μπουσέρ του Ιράν.

Το δεξαμενόπλοιο είχε φορτώσει καύσιμα στα ανοικτά των ακτών του Ιράκ και προοριζόταν για τη Σάρτζα των ΗΑΕ.

Σύμφωνα με την εταιρεία ναυτιλιακής ασφάλειας Ambrey, η ενέργεια των IRGC φαίνεται να είναι μια προσπάθεια καταπολέμησης του λαθρεμπορίου καυσίμων, καθώς η εμπορική πρακτική του δεξαμενόπλοιου ευθυγραμμίζεται με προηγούμενες επιχειρήσεις στόχων του IRGC.

Το Ιράν, που διαθέτει από τις χαμηλότερες τιμές καυσίμων στον κόσμο, προσπαθεί να περιορίσει το ανεξέλεγκτο λαθρεμπόριο προς γειτονικές χώρες και τα αραβικά κράτη του Κόλπου​​.

Η αναχαίτιση αυτή αποτελεί μέρος της στρατηγικής του Ιράν για την ενίσχυση του ελέγχου της ναυσιπλοΐας στην περιοχή και την αποτροπή παράνομων δραστηριοτήτων που πλήττουν την οικονομία της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν υπάρχουν αναφορές για το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου και την κατεύθυνση που το μετέφεραν οι Ιρανοί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.