ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ισμαήλ Χανίγια: Η φωτογραφία που δημοσίευσε και απέσυρε απευθείας η ισραηλινή κυβέρνηση

«Είναι μια καταπληκτική επιτυχία» - Ικανοποίηση στο Ισραήλ μετά τη δολοφονία του Χανίγια

Ισμαήλ Χανίγια: Η φωτογραφία που δημοσίευσε και απέσυρε απευθείας η ισραηλινή κυβέρνηση

Το πρωί της Τετάρτης, το Γραφείο Τύπου της ισραηλινής κυβέρνησης ανήρτησε στα αγγλικά μια δημοσίευση στο Facebook, ανακοινώνοντας τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια, επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς.

Η ανάρτηση είχε τη λέξη «εξοντώθηκε» γραμμένη στο πρόσωπό του με μεγάλα κόκκινα γράμματα. 

Μετά από λίγα λεπτά, η εικόνα αφαιρέθηκε από τον λογαριασμό στο Facebook.

Παρ’ όλα αυτά, τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης είχαν ήδη αναφερθεί στην ανάρτηση ως επίσημη επιβεβαίωση ότι το Ισραήλ ήταν υπεύθυνο για την επίθεση.

Σχολιαστές και ειδικοί σχολιάζουν τις ικανότητες που απαιτήθηκαν προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια τέτοια δολοφονία και κάνουν υποθέσεις για τον πιθανό αντίκτυπο στον πόλεμο στη Γάζα και τις πιθανότητες επίτευξης μιας συμφωνίας ανταλλαγής ομήρων με Παλαιστίνιους κρατούμενους.

Στο Ισραήλ επικρατούσε εν πολλοίς ικανοποίηση, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού ότι σκότωσε έναν από τους πιο υψηλόβαθμους ηγέτες της υποστηριζόμενης από το Ιράν Χεζμπολάχ στη Βηρυτό ανταποδίδοντας μια φονική επίθεση στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα Γκολάν.

 «Είναι μια καταπληκτική επιτυχία της υπηρεσίας πληροφοριών σε σύνδεση με τις επιχειρήσεις, που οδήγησε στο αποτέλεσμα», δήλωσε ο Άμος Γκίλαντ, πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος στον τομέα της άμυνας, στο Channel 12. «Σε ό,τι αφορά την εκτέλεση μπορούμε να πούμε ότι ήταν εντυπωσιακή, όποιος κι αν την έφερε εις πέρας».

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου δεν έχει σχολιάσει τη δολοφονία του Χανίγια, ούτε και ο υπουργός Άμυνας. Το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης ανήρτησε μια φωτογραφία του Χανίγια στο Facebook με τη λέξη «εξοντώθηκε» στο μέτωπό του.

Υφυπουργοί που δεν συμμετέχουν στον στενό κύκλο των αξιωματούχων ασφαλείας οι οποίοι παίρνουν τις στρατηγικές αποφάσεις χαιρέτισαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την επιχείρηση, την ευθύνη για την οποία δεν έχει αναλάβει επίσημα το Ισραήλ.

Ο υπουργός Διασποράς Αμιχάι Τσίκλι ανήρτησε στο X βίντεο που δείχνει τον Χανίγια να παρακολουθεί μία εκδήλωση στην οποία το πλήθος φωνάζει «Θάνατος στο Ισραήλ». Ο Τσίκλι έγραψε: «Προσέχετε τι εύχεστε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.