Το Ισραήλ, μέσω του υπουργού Εξωτερικών, Ίσραελ Κατζ, καταδίκασε τον επικεφαλής του Οργανισμού, Αντόνιο Γκουτέρες, επειδή «δεν καλωσόρισε» την εξουδετέρωση του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ.

Στις 2 Οκτωβρίου, το Ισραήλ κήρυξε τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες «persona non grata» και του απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα

Ο Ίσραελ Κατζ, ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, κατηγόρησε μάλιστα τον Α.Γκουτέρες, ότι «ηγείται μιας ακραίας αντι-ισραηλινής και αντι-εβραϊκής ατζέντας».

«Ο Γκουτέρες δεν καλωσόρισε την εξόντωση του αρχιτρομοκράτη Γιαχία Σινουάρ, όπως αρνήθηκε να κηρύξει τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση μετά τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου», ανέφερε ο Ι.Κατζ, σε ανάρτησή του στο Χ.

«Θα συνεχίσουμε να τον χαρακτηρίζουμε persona non grata και να του απαγορεύουμε την είσοδο στο Ισραήλ», προσθέτει.

Η κήρυξη του Α.Γκουτέρες ως ανεπιθύμητου
Στις 2 Οκτωβρίου, το Ισραήλ κήρυξε τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες «persona non grata» και του απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα, ενώ δήλωσε ότι θα τον θυμούνται «ως κηλίδα στην ιστορία του ΟΗΕ».

Νωρίτερα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε κατηγορήσει από το βήμα του ΟΗΕ τον οργανισμό για αντισημιτισμό.

«Καταδικάζω τη διεύρυνση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή με τη μία κλιμάκωση μετά την άλλη. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε κατάπαυση του πυρός», ήταν η δήλωση του Α.Γκουτέρες που εξόργισε τους Ισραηλινούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!