Χάος επικρατεί στην Μέση Ανατολή με τον πόλεμο να κλιμακώνεται. Το Ισραήλ συνεχίζει το σφυροκόπημα στον Λίβανο μετά την δολοφονία του αρχηγού της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, και τον θάνατο του αναπληρωτή διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, Αμπάς Νιφορουσάν. Επίσης, σήμερα το απόγευμα (28/9) το Ισραήλ αναχαίτισε πύραυλο από την Υεμένη και τους Χούθι, ενώ ταυτόχρονα το Ιράν έχει ανακοινώσει πως θα «απαντήσει» στο Ισραήλ με αντίποινα.

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα προς την Τεχεράνη, όπου ξεχειλίζει η οργή και υπόσχεται αντίποινα.

Εν τω μεταξύ, το απόγευμα του Σαββάτου ήχησαν σειρήνες σε 140 περιοχές στο κεντρικό Ισραήλ και αναχαιτίστηκε πύραυλος που προερχόταν από την Υεμένη.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι εκτοξεύτηκε πιθανότατα από τους αντάρτες Χούθι και κατευθυνόταν, αλλά αναχαιτίστηκε από την αντιαεροπορική άμυνα.

Η πρώτη αντίδραση της Χαμάς

«Προσφέρουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας στον αδελφό λιβανέζικο λαό και στους αδελφούς μας στην Χεζμπολάχ και την Ισλαμική Αντίσταση στο Λίβανο», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η δήλωση

Επίσης πρόσθεσαν πως:

«Η ιστορία έχει δείξει ότι όποτε οι ηγέτες της αντίστασης πεθαίνουν ως μάρτυρες, θα τους διαδεχθεί μια νέα γενιά ηγετών που θα είναι πιο γενναίοι».

Πρώτη δήλωση Χαμενεΐ

Ο ηγέτης του Ιράν έκανε την πρώτη του δήλωση μετά τον θάνατο του Νασράλα τονίζοντας πως το Ισραήλ δεν μπορεί να επιφέρει μεγάλη ζημιά στην Χεζμπολάχ.

Ανέφερε πως:

«Το Ισραήλ θα πρέπει να γνωρίζει πως δεν μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά στην ισχυρή δομή της Χεζμπολάχ.

Οι σιωνιστές εγκληματίες πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι πολύ μικροί και δεν μπορούν να προκαλέσουν σημαντική ζημιά στην ισχυρή δομή της Χεζμπολάχ στο Λίβανο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι πηγές από τα μέσα της ευρύτερης περιοχής και των ξένων πρακτορείων, δήλωσαν πως το Ιράν είναι σε συνεχή επαφή με τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου και άλλες περιφερειακές οργανώσεις που πρόσκεινται στο Ιράν, προκειμένου να καθορίσουν το επόμενο βήμα εναντίον του Ισραήλ.