ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ισραήλ: Αυτός είναι ο 73χρονος που στρατολογήθηκε για να δολοφονήσει τον Μ.Νετανιάχου – Δεν αρνήθηκε τις κατηγορίες (φώτο)

Το σχέδιο που αποκάλυψε η Σιν Μπετ

Ισραήλ: Αυτός είναι ο 73χρονος που στρατολογήθηκε για να δολοφονήσει τον Μ.Νετανιάχου – Δεν αρνήθηκε τις κατηγορίες (φώτο)

Τα ισραηλινά ΜΜΕ, έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του επιχειρηματία ο οποίος συνελήφθη από την υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας της χώρας (Σιν Μπετ) για το ιρανικό σχέδιο δολοφονίας του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου και του υπουργού Άμυνας, Γιοάβ Γκαλάντ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον 73χρονο επιχειρηματία Μότι Μαμάν με καταγωγή από την πόλη Ασκελόν στο νότιο Ισραήλ.

Σύμφωνα με πηγή με γνώση των ερευνών που επικαλούνται οι Times of Israel, ο Μαμάν δεν αρνήθηκε ποτέ τις κατηγορίες σε βάρος του καθ’ όλη τη διάρκεια της προανάκρισης.

Ο δικηγόρος του 73χρονου επιχειρηματία υποστήριξε ότι ο πελάτης του έκανε «ένα λάθος κρίσης» και συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές.

«Πρόκειται για ένα άτομο που έχει βοηθήσει τις αρχές ασφαλείας, τα παιδιά του έχουν υπηρετήσει στις δυνάμεις ασφαλείας και ο οποίος έκανε ένα λάθος κρίσης όσον αφορά το πλαίσιο των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων» δήλωσε ο δικηγόρος του 73χρονου επιχειρηματία

Υψηλόβαθμός αξιωματούχος της Σιν Μπετ έκανε λόγο για «πολύ σοβαρή υπόθεση που αποτελεί απόδειξη των προσπαθειών που κάνουν οι ιρανικές μυστικές υπηρεσίες για να στρατολογήσουν Ισραηλινούς πολίτες προκειμένου να προχωρήσουν σε τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ισραήλ».

Κατά τον ίδιο αξιωματούχο η Τεχεράνη αναζητά κυρίως Ισραηλινούς με εγκληματικό παρελθόν.

Το σχέδιο που αποκάλυψε η Σιν Μπετ

Σύμφωνα με την Σιν Μπετ, οι ιρανικές προσπάθειες για να σκοτώσουν κάποιον εκ των τριών στόχων, εντάθηκαν μετά τη δολοφονία Χανίγια στην Τεχεράνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά την ισραηλινή υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας, το ιρανικό σχέδιο ήταν να χρησιμοποιηθεί ένας ισραηλινός επιχειρηματίας που πέρασε αρκετό χρόνο ζώντας στην Τουρκία και είχε οικονομικές συναλλαγές τόσο με Τούρκους όσο και με Ιρανούς για να προχωρήσει στα σχέδια δολοφονίας στο Ισραήλ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.