Σύμφωνα με τους Times of Israel, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τουλάχιστον 32 άλλοι τραυματίσθηκαν όταν φορτηγό έπεσε σε στάση λεωφορείου κοντά σε στρατιωτική βάση στο Ραμάτ Χασαρόν στο κεντρικό Ισραήλ. 

Ερευνα διεξάγεται για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο οδηγός του φορτηγού «εξουδετερώθηκε» από οπλισμένους πολίτες, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ.

Η περιοχή Γκλιλότ, όπου σημειώθηκε το περιστατικό, είναι κοντά στο Τελ Αβίβ και φιλοξενεί το αρχηγείο της Mossad, μαζί με αρκετές μονάδες πληροφοριών των IDF, συμπεριλαμβανομένης της υψηλού προφίλ ομάδας πληροφοριών σημάτων Unit 8200.

Η οργάνωση Χαμάς χαιρέτισε με ανακοίνωσή της μία «ηρωική επιχείρηση» που πραγματοποιήθηκε κοντά «στο αρχηγείο της Μοσάντ». «Αποτελεί φυσική απάντηση στα εγκλήματα της (ισραηλινής) κατοχής κατά του παλαιστινιακού λαού μας στην Γάζα, στην Δυτική Οχθη, στην Ιερουσαλήμ».

Σύμφωνα με την αστυνομία, «λεωφορείο αποβίβαζε επιβάτες σε στάση όταν ένα φορτηγό έπεσε επάνω στο λεωφορείο και τους επιβάτες». «Πολίτες πυροβόλησαν τον οδηγό του φορτηγού και τον εξουδετέρωσαν».

Σύμφωνα με την υπηρεσία άμεσης βοήθειας, από τους 32 τραυματίες οι 5 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Στη κατεχόμενη Δυτική Οχθη, ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε καθώς επιχειρούσε να επιτεθεί με μαχαίρι κατά στρατιωτών στην Χίζμα, βορείως της Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο άνδρας «επιτάχυνε το αυτοκίνητό του προς την κατεύθυνση των στρατιωτών που διεξήγαγαν αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην περιοχή της Χίζμα και στην συνέχεια βγήκε από το αυτοκίνητό του κρατώντας μαχαίρι και προσπάθησε να μαχαιρώσει τους στρατιώτες, οι οποίοι τον σκότωσαν».

Τα περιστατικά βίας έχουν αυξηθεί στην Δυτική Όχθη και το Ισραήλ μετά την έναρξη του πολέμου στην Γάζα.

Στο Ισραήλ, τουλάχιστον 30 άνθρωποι, ανάμεσά τους και στρατιωτικοί, έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις Παλαιστινίων, σύμφωνα με ισραηλινά στοιχεία.

Στην κατεχόμενή από το 1967 Δυτική Όχθη, 744 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τα πυρά ισραηλινών στρατιωτών ή εβραίων εποίκων, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, και τουλάχιστον 24 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί σε παλαιστινιακές επιθέσεις ή κατά την διάρκεια ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με ισραηλινά στοιχεία.

Το Ισραήλ οργανώνει σήμερα τελετές κατά την πρώτη επέτειο της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου 2023, σύμφωνα με το εβραϊκό ημερολόγιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Times of Israel