ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ισραήλ και ΗΠΑ αναμένουν επίθεση της Χεζμπολάχ στη Χάιφα

Το στρατηγικής σημασίας λιμάνι του Ισραήλ

Ισραήλ και ΗΠΑ αναμένουν επίθεση της Χεζμπολάχ στη Χάιφα

Αμερικανοί και Ισραηλινοί αξιωματούχοι αναμένουν μεγάλη επίθεση της Χεζμπολάχ στο λιμάνι της Χάιφα.

Στο σταυρόνημα της υποστηριζόμενης από το Ιράν σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου πιθανώς να μπουν στρατόπεδα και βάσεις του ισραηλινού στρατού (IDF) στα βόρεια, αλλά ίσως και αμυντικές εγκαταστάσεις στο κέντρο του Ισραήλ.

Όπως μετέδωσαν Λιβανέζοι δημοσιογράφοι που έχουν επαφές με τη Χεζμπολάχ τις τελευταίες ημέρες.

Φόβος στη Χάιφα για πιθανή επίθεση από τη Χεζμπολάχ

Ο φόβος μεταξύ των κατοίκων της Χάιφα είναι διάχυτος μετά και τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, το βράδυ της Τρίτης ότι το στρατηγικής σημασίας λιμάνι του Ισραήλ μπορεί να είναι ένας από τους βασικούς στόχους που θα πλήξει η οργάνωσή του σε αντίποινα για τη δολοφονία την περασμένη εβδομάδα του στρατιωτικού διοικητή της, Φουάντ Σουκρ στη Βηρυτό.

Και το σενάριο που τους κάνει να χάνουν τον ύπνο είναι μια επίθεση στα πετροχημικά εργοστάσια της Χάιφα και τα διυλιστήρια, όπου είναι αποθηκευμένες μεγάλες ποσότητες επικίνδυνων υλικών.

«Καθόμαστε πάνω σε ένα βαρέλι με εκρηκτικά και ανησυχούμε πολύ για το τι μπορεί να συμβεί», δήλωσε στην ισραηλινή εφημερίδα o Ραβίτ Στοσέλ, κάτοικος της Χάιφα.

Το γεγονός ότι η Χάιφα βρίσκεται κοντά στον Λίβανο την καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτη στους πυραύλους της Χεζμπολάχ με τη Haaretz να σημειώνει ότι άλλοι ανησυχούν για τυχόν πλήγματα σε πολυκατοικίες και γειτονιές, όπου υπάρχει μόνον μία είσοδος και έξοδος, αλλά και για την παρουσία πλησίον τους βάσεων των IDF.

«Το χειρότερο σενάριο για το Ισραήλ»

Την ίδια ώρα μια άλλη ισραηλινή εφημερίδα, η Yedoth Ahronoth, αναφέρει ότι το χειρότερο σενάριο για το Ισραήλ είναι «μια συνδυασμένη, γρήγορη επίθεση από το Ιράν και τον Λίβανο».

Εκτιμώντας ότι η Χεζμπολάχ θα επιτεθεί πρώτη και μεταξύ των στόχων του Ιράν και του πληρεξουσίου του, πέραν της Χάιφα και των γύρω βάσεων, μπορεί να περιλαμβάνονται η Κνεσέτ, το γραφείο και η κατοικία του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, το υπουργείο Πολέμου στο Τελ Αβίβ, αεροπορικές βάσεις, τα αρχηγεία της Μοσάντ και της Σιν Μπετ

Σύμφωνα με εκτίμηση της Haaretz, o κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου εξαρτάται από δύο παράγοντες: την ισχύ και την επιτυχία της επίθεσης της Χεζμπολάχ και των ισραηλινών αντιποίνιων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον περασμένο Απρίλιο η αναχαίτιση του μεγαλύτερου μέρους των πυραύλων και των drones που εξαπέλυσε το Ιράν, επέτρεψε στο Ισραήλ να προβεί σε περιορισμένη απάντηση κι ως αποτέλεσμα το θερμόμετρο της έντασης υποχώρησε γρήγορα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.