ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πολύ κακό για το... τίποτα! Κυριολεκτικά, όμως...
prodeals.gr

Ισραήλ: Νεκρός αστυνομικός από πυροβολισμούς σε αυτοκινητόδρομο

Τραυματίστηκαν άλλα τέσσερα άτομα

Ισραήλ: Νεκρός αστυνομικός από πυροβολισμούς σε αυτοκινητόδρομο

Ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του από πυροβολισμούς σε αυτοκινητόδρομο κοντά στην πόλη Ασντόντ, ενώ ακόμα τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν. 

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο ένοπλος ήταν κάτοικος της Λωρίδας της Γάζας, ο οποίος έφτασε στο Ισραήλ πριν από τον πόλεμο και παρέμεινε εδώ καθ’ όλη τη διάρκεια του περασμένου έτους. Είχε προσεγγίσει τον αυτοκινητόδρομο πεζός, ανέφερε η αστυνομία, σύμφωνα με την Jerusalem Post.

Πυροβόλησε θανάσιμα αστυνομικό ο δράστης
Μόλις έφτασε, πυροβόλησε έναν αστυνομικό, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα, και στη συνέχεια άρχισε να πυροβολεί εναντίον απλών πολιτών, τραυματίζοντας άλλους τέσσερις πριν εξουδετερωθεί από έναν πολίτη, αναφέρoυν οι Times of Israel.

Το ιατρικό κέντρο Assuta δήλωσε ότι περιθάλπει ένα άτομο που τραυματίστηκε rελαφρά από κομμάτια του παραθύρου του αυτοκινήτου του που έσπασαν από τα πυρά, και δύο άλλους που τραυματίστηκαν επίσης ελαφρά, συμπεριλαμβανομένου ενός γιατρού που σταμάτησε το αυτοκίνητό του για να περιθάλψει τους τραυματίες και χτυπήθηκε από άλλο αυτοκίνητο.

Ένας άλλος τραυματίας μεταφέρθηκε στο Kaplan Medical Center. Σύμφωνα με μια πρώτη έρευνα, η αστυνομία δήλωσε ότι ο τρομοκράτης πλησίασε στο δρόμο πεζός, πυροβόλησε τον αστυνομικό και στη συνέχεια τραυμάτισε τους άλλους τέσσερις πριν πυροβοληθεί από έναν εθελοντή της υπηρεσίας ασθενοφόρων που έτυχε να βρίσκεται στο σημείο.

«Οδηγούσα και είδα ένα άτομο με όπλο να στέκεται στο δρόμο», δήλωσε ο εθελοντής. «Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν αστυνομικός και στη συνέχεια έριξε μερικούς πυροβολισμούς εναντίον μου. Έσκυψα και αμέσως μετά βγήκα από το αυτοκίνητό μου, τράβηξα το όπλο μου και τον πυροβόλησα».

Αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης δήλωσε στο Κανάλι 12 ότι οδηγούσε όταν είδε τον δράστη να εκτοξεύει σφαίρες προς κάθε κατεύθυνση. «Άρχισα να τρέχω. Δεν κατάλαβα τι συνέβαινε. Ξαφνικά, κάποιος βγήκε από το όχημά του και πυροβόλησε εναντίον του», δήλωσε ο μάρτυρας.

Σειρά επιθέσεων στο Ισραήλ
Το περιστατικό είναι το πιο πρόσφατο σε μια σειρά από δολοφονικές επιθέσεις. Την περασμένη Τετάρτη, ένας άνδρας σκοτώθηκε σε τρομοκρατικό μακελειό στη Χαντέρα. Λίγες ημέρες νωρίτερα, η αρχιφύλακας Σίρα Σουσλίκ, 19 ετών, αξιωματικός της Συνοριακής Αστυνομίας, σκοτώθηκε από ένοπλο σε κεντρικό σταθμό λεωφορείων. Στην επίθεση τραυματίστηκαν άλλα δέκα άτομα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον οκτώ τραυματίστηκαν σε επίθεση με πυροβολισμούς και μαχαίρια στη Γιάφα, μια από τις πιο θανατηφόρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ισραήλ τα τελευταία χρόνια. Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο του υπουργού Εθνικής Ασφάλειας, Ιταμάρ Μπεν Γκβίρ ανέφερε ότι αποτράπηκε μια μεγαλύτερη καταστροφή την Τρίτη λόγω της χαλάρωσης από τον υπουργό των περιορισμών στην κατοχή ιδιωτικών όπλων, προσθέτοντας ότι ο πολίτης που πυροβόλησε τον δράστη είχε λάβει το ιδιωτικό του όπλο τρεις μήνες νωρίτερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.