ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δοκιμή drone σε κατοικημένη περιοχή με πλαστά σήματα της Πολεμικής Αεροπορίας: Μόνο στην Ελλάδα!

Ισραήλ: Ο Βενιαμίν Νετανιάχου καλεί τον Μπένι Γκαντς να μην παραιτηθεί

«Απευθύνω έκκληση στον Μπένι Γκαντς να μην αποχωρήσει από την κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης» δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός

Ισραήλ: Ο Βενιαμίν Νετανιάχου καλεί τον Μπένι Γκαντς να μην παραιτηθεί

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, κάλεσε απόψε, Σάββατο 8 Ιουνίου, τον αντίπαλό του και μέλος του υπουργικού συμβουλίου πολέμου, Μπένι Γκαντς, να μην παραιτηθεί από την «κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης», μετά από το τελεσίγραφο που έθεσε ο Γκαντς λόγω διαφωνιών σχετικά με το μέλλον της Λωρίδας της Γάζας μετά τον πόλεμο.

«Απευθύνω έκκληση στον Μπένι Γκαντς: μην αποχωρείτε από την κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο Νετανιάχου, εκτιμώντας ότι είναι ώρα για «ενότητα και όχι για διχασμό».

Νωρίτερα, ο Γκαντς ανακοίνωσε την ακύρωση συνέντευξης Τύπου καθώς τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέμεναν την πιθανή παραίτησή του.

Η ακύρωση έγινε μετά την ανακοίνωση της απελευθέρωσης τεσσάρων Ισραηλινών ομήρων που κρατούνταν επί οκτώ μήνες στη Λωρίδα της Γάζας.

«Σήμερα πρέπει να εξετάσουμε με υπευθυνότητα τι είναι σωστό και πώς μπορούμε να συνεχίζουμε από εκεί και πέρα»
«Μην εγκαταλείπετε την ενότητα», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στον αντίπαλό του.

Υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου στους κόλπους μιας διευρυμένης κυβέρνησης μετά την 7η Οκτωβρίου και την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, η οποία ήταν η αιτία για να ξεσπάσει ο πόλεμος, ο αρχηγός του κεντρώου κόμματος Εθνική Ενότητα Μπένι Γκαντς, έστειλε στις 18 Μαΐου τελεσίγραφο στον Νετανιάχου.

Ζητούσε την υιοθέτηση από το υπουργικό συμβούλιο πολέμου ενός «σχεδίου δράσης» για τη Λωρίδα της Γάζας μετά τον πόλεμο, διαφορετικά θα «αναγκαζόταν να παραιτηθεί από την κυβέρνηση», θέτοντας ως καταληκτική ημερομηνία την 8η Ιουνίου.

Σήμερα, χαιρετίζοντας την απελευθέρωση των τεσσάρων ομήρων, ο Γκαντς δήλωσε στην τηλεόραση ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Ισραήλ» καθώς η χώρα διεξάγει εδώ και οκτώ μήνες πόλεμο κατά της Χαμάς και ότι 116 όμηροι από τους 251 που απήχθησαν την 7η Οκτωβρίου συνεχίζουν να κρατούνται στη Γάζα, εκ των οποίων 41 θεωρούνται νεκροί από τον στρατό.

«Κατά συνέπεια, λέω στον πρωθυπουργό και στο σύνολο των ηγετών, σήμερα πρέπει να εξετάσουμε με υπευθυνότητα τι είναι σωστό και πώς μπορούμε να συνεχίζουμε από εκεί και πέρα», τόνισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Γκαντς θεωρείται φαβορί για τον σχηματισμό συνασπισμού σε περίπτωση πτώσης της κυβέρνησης Νετανιάχου και πρόωρων εκλογών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.