ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ισραήλ: Χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους του Τελ Αβίβ και ζήτησαν συμφωνία για την επιστροφή των ομήρων (φώτο)

Οι εβδομαδιαίες κινητοποιήσεις γίνονται ολοένα πιο επικριτικές για την κυβέρνηση

Ισραήλ: Χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους του Τελ Αβίβ και ζήτησαν συμφωνία για την επιστροφή των ομήρων (φώτο)

Το βράδυ του Σαββάτου, για ακόμη μία φορά βγήκαν στους δρόμους του Τελ Αβίβ χιλιάδες Ισραηλινοί για να καταγγείλουν πως δεν κλείνεται συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Χαμάς που θα επιτρέψει να επιστρέψουν οι δεκάδες όμηροι που παραμένουν στη Λωρίδα της Γάζας στον θύλακο από την 7η Οκτωβρίου 2023.

Οι εβδομαδιαίες κινητοποιήσεις γίνονται ολοένα πιο επικριτικές για την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου αφού ανακοινώθηκε στις αρχές του μήνα ο εντοπισμός των πτωμάτων έξι ομήρων στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου διαβεβαίωσε πως μέλη του παλαιστινιακού κινήματος τους εκτέλεσαν με «μια σφαίρα στο σβέρκο».

Κατηγόρησε την ηγεσία της Χαμάς πως απορρίπτει τους όρους για τη σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που θα επέτρεπε την απελευθέρωση ομήρων που παραμένουν στη ζωή, καθώς ο πόλεμος —πλέον στην 352η ημέρα του— οδεύει να κλείσει χρόνο.

Όμως επικριτές του κ. Νετανιάχου στο Ισραήλ αντιτείνουν πως αυτός πρέπει να κάνει παραχωρήσεις για να εξασφαλιστεί η επιστροφή των ομήρων — 97 εξακολουθούν να κρατούνται στη Γάζα, πλην όμως οι 33 από αυτούς έχουν κηρυχθεί νεκροί από τον ισραηλινό Στρατό.

Οι επικριτές του κ. Νετανιάχου λένε επίσης πως επιδιώκει πάνω απ’ όλα να διατηρηθεί στην εξουσία, κατευνάζοντας τους ακροδεξιούς κυβερνητικούς εταίρους του, που εναντιώνονται σε οποιαδήποτε συμφωνία με τη Χαμάς.

«Αν οι πολίτες και οι στρατιώτες εγκαταλειφθούν στους δολοφόνους και τους βιαστές για πολιτικούς υπολογισμούς της (κυβερνητικής) συμμαχίας, δεν θα υπάρξει συγχώρεση», πέταξε ο ηθοποιός Λιόρ Ασκενάζι στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο Τελ Αβίβ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ισραήλ.

Όπως και προηγούμενες εβδομάδες, στους συγκεντρωμένους απευθύνθηκαν συγγενείς ομήρων, όπως ο Ελί Ελμπάγκ, πατέρας της ομήρου Λιρί Ελμπάγκ: «Λιρί (…), πάει ένας χρόνος που έχω να σε φιλήσω, να γελάσω μαζί σου», είπε.

Η χθεσινή κινητοποίηση καταγράφτηκε καθώς οι εχθροπραξίες ανάμεσα στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και τη λιβανική Χεζμπολά κλιμακώνονται ολοένα περισσότερο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Σαχάρ Μορ, ανιψιός του ομήρου Αβραάμ Μούντερ —θεωρείται νεκρός—, τόνισε πως φοβάται πως η κλιμάκωση στον βορρά θα αποσπάσει την προσοχή από το ζήτημα της απελευθέρωσης των ομήρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.