Οι υπερπτήσεις και οι ηχητικές εκρήξεις έγιναν λίγα λεπτά πριν ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, Σαγιέντ Χασάν Νασράλα ξεκινήσει μια ομιλία για να τιμήσει το μνημόσυνο μιας εβδομάδας του ανώτατου στρατιωτικού διοικητή της λιβανικής ένοπλης ομάδας Φουάντ Σουκρ που σκοτώθηκε σε ισραηλινό χτύπημα την περασμένη εβδομάδα στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη έσπασαν το φράγμα του ήχου πάνω από τη Βηρυτό σύμφωνα με το Reuters.

Για την ακρίβεια τα Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη πέταξαν χαμηλά πάνω από την πρωτεύουσα του Λιβάνου Βηρυτό την Τρίτη 6 Αυγούστου, με μάρτυρες να λένε ότι μπορούσαν να δουν τα αεροπλάνα με γυμνό μάτι και δημιουργώντας έναν από τους δυνατότερους ήχους που άκουσαν οι κάτοικοι εδώ και χρόνια.

Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ Σαγίντ Χασάν Νασράλα ξεκίνησε την ομιλία του γύρω στις 5 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) με αφορμή τη συμπλήρωση μιας εβδομάδας από τη δολοφονία του κορυφαίου στρατιωτικού διοικητή της λιβανέζικης ένοπλης οργάνωσης, Φουάντ Σουκρ σε ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού. «Αυτά που κάνουν οι Ισραηλινοι με τα αεροσκάφη στη Νότια Βηρυτό, είναι παιδιαρίσματα. Θέλουν να διαταράξουν τη σημερινή μας τελετή και να τρομάξουν όσους συμμετέχουν σε αυτή» σχολίασε μεταξύ άλλων ο Νασράλα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!