Το Ιράν ξεκίνησε πυραυλική επίθεση εναντίον του Ισραήλ το απόγευμα της Τρίτης με τις σειρήνες να ηχούν σε όλη τη χώρα, όπως ανακοίνωσε ο  IDF.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, το Ιράν εκτόξευσε συνολικά 400 πυραύλους προς το Ισραήλ.

Όπως αναφέρεται από τις ΗΠΑ σύσκεψη πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο με την Καμάλα Χάρις και την Ομάδα Εθνικής Ασφάλειας για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες πρόκειται για μαζικό κτύπημα του Ιράν αλλά και των Χούθι της Υεμένης με εκατοντάδες πυραύλους.

Ο IDF εξέδωσε  μήνυμα, με το οποίο ενημερώνουν τους πολίτες του Ισραήλ ότι μπορούν τώρα να βγουν από τα καταφύγια, στα οποία τους είχε κατευθύνει κατά την έναρξη της ιρανικής επίθεσης.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού Στρατού , Ντανιέλ Χαγκάρι, ανέφερε ότι το Ισραήλ θα απαντήσει στην ιρανική πυραυλική επίθεση:

«Είμαστε σε αυξημένη ετοιμότητα σε άμυνα και επίθεση, θα προστατεύσουμε τους πολίτες του Ισραήλ. Αυτή η επίθεση θα έχει συνέπειες. Έχουμε σχέδια και θα δράσουμε στον χρόνο και στον τόπο που θα επιλέξουμε» ανέφερε.

Σύμφωνα με τους «Φρουρούς της Επανάστασης» το Ανώτατο Συμβούλιο Ασφάλειας του Ιράν ενέκρινε επίθεση κατά του Ισραήλ.

Η εντολή για την εκτόξευση πυραύλων εναντίον του Ισραήλ δόθηκε από τον Ανώτατο Ηγέτη του Ιράν, τον αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, δήλωσαν υψηλόβαθμοι Ιρανοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Η Τεχεράνη είναι έτοιμη για οποιαδήποτε αντίποινα, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Η διπλωματική αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ χαρακτήρισε «νόμιμη, λογική και θεμιτή απάντηση στις τρομοκρατικές ενέργειες» την εκτόξευση των πυραύλων.

«Εάν το σιωνιστικό καθεστώς τολμήσει να απαντήσει ή να διαπράξει περισσότερες μοχθηρές ενέργειες, θα επακολουθήσει ακόμη πιο  συντριπτική απάντηση», πρόσθεσε, σε ανάρτησή της σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κόσμος στο Ισραήλ σπεύδει στα καταφύγια ενώ οι Αρχές έχουν δώσει οδηγίες στον κόσμο να ακολουθούνται πιστά τα πρωτόκολλα σε αυτές τις περιπτώσεις. «Ζητείται από τους πολίτες να υπακούσουν στις οδηγίες της και όταν ηχήσει συναγερμός, πρέπει να εισέλθετε στην προστατευόμενη περιοχή και να περιμένετε εκεί μέχρι περαιτέρω οδηγίες», ανέφεραν οι IDF.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Isna δημοσίευσε βίντεο με πυραύλους να πετούν πάνω από τον ουρανό της Τεχεράνης. Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στην κοιλάδα του Ιορδάνη, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Σειρήνες προειδοποίησης εισερχόμενων πυραύλων ηχούν σε όλο το Ισραήλ.

Την ίδια ώρα μεγάλος αριθμός αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού της ισραηλινής Αεροπορίας βρίσκεται στον αέρα.

Οι πτήσεις των αεροσκαφών συνδέονται με την ιρανική επίθεση  ενώ πολλοί δεν αποκλείουν επίθεση από το Ισραήλ κατά του Ιράν και μάλιστα πολύ σύντομα.

">