ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δεν ξέρω ποιος θα κερδίσει στις αμερικανικές εκλογές αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι μόνο ο Τραμπ μπορεί να σώσει το δολάριο ως νόμισμα...
prodeals

«Το Ιράν είναι έτοιμο να κτυπήσει και πάλι το Ισραήλ»! – Θέμα ωρών ή ημερών νέα επίθεση

Πηγές ΗΠΑ αναφέρουν ιρανική ετοιμότητα στις βάσεις εκτόξευσης

«Το Ιράν είναι έτοιμο να κτυπήσει και πάλι το Ισραήλ»! – Θέμα ωρών ή ημερών νέα επίθεση

Το CNN επιβεβαιώνει αυτό που ανέφερε το pronews.gr σε χθεσινή του δημοσιεύσιμο ότι το Ιράν πρόκειται να επιτεθεί στο Ισραήλ, ως αντίποινα για την επίθεση που πραγματοποίησε η ισραηλινή Αεροπορία κατά στρατιωτικών του βάσεων.

Όπως αναφέρεται ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών διεμήνυσαν ότι έχουν αξιόπιστες ενδείξεις ότι το Ιράν δεν θα μείνει αδρανές στην ισραηλινή επίθεση και ότι θα πραγματοποιήσει επίθεση αντιποίνων, καθώς θεωρούν ότι πρέπει να απαντηθεί η ισραηλινή επίθεση λόγω του γεγονότος ότι επιχείρησαν να κτυπήσουν -ή κτύπησαν- στρατηγικές εγκαταστάσεις της χώρας.

Σημειώνεται ότι ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ιράν στρατηγός Μ.Μπαγκερί και αντίθετα με την γενική εντύπωση που υπήρχε ότι η Τεχεράνη δεν θα απαντούσε στην επίθεση δήλωσε ότι:

«Το Ιράν θα απαντήσει στο Ισραήλ» για την επιδρομή που εξαπέλυσε μέσα στη νύχτα σε στρατιωτικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις υποστηρίζει

«Θα κτυπήσουμε το Ισραήλ με τόση δύναμη όσο ποτέ πριν» είχε αναφέρει σε δήλωσή του και μένει να φανεί αν όντως αυτό θα συμβεί, καθώς η γενική εντύπωση ήταν ότι τελικά η κατάσταση έβαινε προς εκτόνωση, καθώς η Τεχεράνη δεν είχε πληγεί σε μεγάλο βαθμό (το Ισραήλ συγκριτικά είχε δεχθεί περισσότερα πλήγματα στην ιρανική επίθεση).

«Το Ιράν δεν γνωρίζει όρια όταν πρόκειται να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του, την εδαφική ακεραιότητα και τον λαό του», είχε προειδοποιήσει και ο υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί, μετά τα ισραηλινά πλήγματα εναντίον στρατιωτικών στόχων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν διαβεβαίωσε πριν λίγο ότι «η Τεχεράνη δεν επιδιώκει τον πόλεμο αλλά θα δώσει την αρμόζουσα απάντηση στα ισραηλινά πλήγματα εναντίον ιρανικών στρατιωτικών στόχων». «Θα δώσουμε την κατάλληλη απάντηση στην επιθετικότητα του σιωνιστικού καθεστώτος», πρόσθεσε.

Σχετική δήλωση έκανε και ο Ιρανός  ΥΠΕΞ, Σαγιέντ Αμπάς Αραγτσί ο οποίος σε επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ ανέφερε ότι το Ιράν επιφυλάσσεται του δικαιώματος να απαντήσει στην «εγκληματική επίθεση» του Ισραήλ, ζητώντας επίσης να συγκληθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας με σκοπό να καταδικάσει τα πρόσφατα ισραηλινά πλήγματα στο Ιράν.

Ειδικότερα, στην επιστολή που έστειλε στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν ζήτησε «επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για να λάβει αποφασιστική θέση και να καταδικάσει την επίθεση αυτή», σύμφωνα με την ανακοίνωση του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Αμπάς Αρακτσί δηλώνει ότι «τα περισσότερα βλήματα αναχαιτίσθηκαν από τα ιρανικά αντιαεροπορικά συστήματα», αλλά σημειώνει ότι η επίθεση «προκάλεσε ζημιές στους στόχους» και τον θάνατο τεσσάρων στρατιωτών.

Η ισραηλινή επίθεση συνιστά «ξεκάθαρη παραβίαση της κυριαρχίας» του Ιράν, το οποίο «επιφυλάσσεται του δικαιώματος (…) να απαντήσει σε αυτήν την εγκληματική επίθεση», γράφει στην επιστολή του ο υπουργός Εξωτερικών.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνέρχεται επειγόντως αύριο για να συζητήσει την κατάσταση στην Μέση Ανατολή κατόπιν αιτήματος του Ιράν, ανακοίνωσε η ελβετική προεδρία του Συμβουλίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 15.00 ώρα Νέας Υόρκης (21.00 ώρα Ελλάδος) και διεξάγεται έπειτα από αίτημα της Τεχεράνης που υποστηρίχθηκε από την Αλγερία, την Κίνα και την Ρωσία, διευκρίνισε η προεδρία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.