ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δοκιμή drone σε κατοικημένη περιοχή με πλαστά σήματα της Πολεμικής Αεροπορίας: Μόνο στην Ελλάδα!

Ισραηλινός ΥΠΑΜ: «Ο Στρατός χρειάζεται άμεσα 10.000 επιπλέον στρατιώτες»

Έδωσε εντολή στον ισραηλινό Στρατό να επιστρέψει 15.000 στρατιώτες στην εφεδρεία που είχαν αρνηθεί τη στρατιωτική θητεία

Ισραηλινός ΥΠΑΜ: «Ο Στρατός χρειάζεται άμεσα 10.000 επιπλέον στρατιώτες»

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ, κατά τη διάρκεια μιας κλειστής συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Ασφάλειας στην Κνεσέτ σήμερα Τρίτη, τόνισε ότι «ο Στρατός χρειάζεται 10.000 επιπλέον στρατιώτες αμέσως».

Παράλληλα έδωσε εντολή στον ισραηλινό Στρατό να επιστρέψει 15.000 στρατιώτες στην εφεδρεία που είχαν αρνηθεί τη στρατιωτική θητεία. 

Ο Γκαλάντ συνέχισε, «στον ισραηλινό Στρατό, λένε ότι μπορούν να στρατολογήσουν άλλους 3.000 Χαρεντίμ τον επόμενο χρόνο, επιπλέον των 1.800 που στρατολογήθηκαν 5% και να φτάσει στην στρατολόγηση του 50% του Χαρεντίμ μέσα σε πέντε χρόνια».

Ο Γιόαβ Γκάλαντ εξήγησε ότι σκοπεύει να το εφαρμόσει μέσω κανονισμών και όχι μέσω της θέσπισης νόμου για την στρατολόγηση των Χαρεντίμ, όπως ζήτησε ο επικεφαλής του κόμματος του Εθνικού Στρατοπέδου, Μπένι Γκαντζ, και όχι μέσω μιας απόφασης που λαμβάνεται από την κυβέρνηση όπως θέλουν οι Χαρεντίμ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 6.700 στρατιώτες της εφεδρείας θα απολυθούν σήμερα, επειδή δεν έχει εγκριθεί ο νόμος για την παράταση της στρατιωτικής θητείας στις εφεδρικές δυνάμεις, δεδομένου ότι «δεν είναι δυνατόν να φέρονται στρατιώτες εκτός χώρας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χθες, τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Άμυνας ανακοίνωσαν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να εκδώσουν τυχαία εντάλματα στρατολόγηση για το Χαρεντίμ στον απόηχο της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Δικαιοσύνης. Τα δύο υπουργεία θα διεξαγάγουν διαβουλεύσεις για να συζητήσουν πώς θα εφαρμοστεί η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την επιβολή υποχρεωτικής στράτευσης στους υπερορθοδόξους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.