ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος;»!
prodeals.gr

Ισραηλινός ΥΠΕΞ: «Το Ιράν ευθύνεται για το σαμποτάζ στο γαλλικό σιδηροδρομικό δίκτυο»

«Οι τρομοκρατικές επιχειρήσεις δεν έχουν θέση στο πολιτικό δόγμα μας» απάντησε το Ιράν στον ΟΗΕ

Ισραηλινός ΥΠΕΞ: «Το Ιράν ευθύνεται για το σαμποτάζ στο γαλλικό σιδηροδρομικό δίκτυο»

O Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Ισραέλ Κατς, κατηγόρησε το Ιράν για την προσβολή που σημειώθηκε λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, στο γαλλικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Ανέφερε ότι η ενέργεια αυτή οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από ομάδες επηρεαζόμενες από τον «ιρανικό άξονα του κακού και το ριζοσπαστικό Ισλάμ» δηλώσεις που προκάλεσαν την απορρίψη και την έντονη αντίδραση της Τεχεράνης.

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ δεν παρείχε κανένα αποδεικτικό στοιχείο για τον ισχυρισμό του αυτό.

«Όπως προειδοποίησα τον Γάλλο ομόλογό μου αυτή την εβδομάδα, με βάση πληροφορίες που έχει το Ισραήλ, οι Ιρανοί σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον της ισραηλινής αποστολής και όλων των συμμετεχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρέπει να ληφθούν αυξημένα προληπτικά μέτρα για να αποτραπεί η σκευωρία τους. Ο ελεύθερος κόσμος πρέπει να σταματήσει το Ιράν τώρα – πριν να είναι πολύ αργά», τόνισε ο Κατς.

Στην κατηγορία του Κατς απάντησε η ιρανική αποστολή των Ηνωμένων Εθνών.

«Το Ιράν διαψεύδει κατηγορηματικά τις προειδοποιήσεις του Ισραήλ για πιθανές επιθέσεις από οργανώσεις ευθυγραμμισμένες με το Ιράν ενάντια σε Ισραηλινούς αθλητές κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι».

«Οι τρομοκρατικές επιχειρήσεις δεν έχουν θέση στο πολιτικό δόγμα των (αντι-ισραηλινών) αντιστασιακών ομάδων», ανακοίνωσε η ιρανική αποστολή των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Το Ισραήλ, τόνισε «δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τέτοια ψέματα και αντιπερισπασμούς για να μετατοπιστεί από τον ρόλο του θύτη σε αυτόν του θύματος» ανέφερε η ανακοίνωση.

Σε ένα πιο κατευναστικό τόνο ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ, που θα παρευρεθεί στην τελετή έναρξης, δήλωσε σήμερα ότι «έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στις υποδομές ασφαλείας των Γάλλων και άλλων κρατών εκεί, καθώς και στην Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια».

Παράλληλα ευχαρίστησε τη Γαλλία για τα «άνευ προηγουμένου» μέτρα για την προστασία της ισραηλινής αντιπροσωπείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι Ισραηλινοί θα συνοδεύονται από και προς τα αγωνίσματα από ελίτ μονάδες ασφαλείας και θα έχουν 24ωρη προστασία καθ’ όλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, έχουν τονίσει Γάλλοι αξιωματούχοι.

Η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, Σιν Μπετ, βοηθά στην ασφάλεια.

Η Γαλλία πραγματοποιεί μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ασφαλείας εν καιρώ ειρήνης σήμερα κατά την τελετή έναρξης των Αγώνων στην καρδιά του Παρισιού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Περισσότεροι από 6.000 αθλητές θα συμμετάσχουν σε παρέλαση κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα, με 45.000 αστυνομικούς και 10.000 στρατιώτες να έχουν αναπτυχθεί για την ασφάλεια της διοργάνωσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.