
Το πλοίο Κασιοπέα, του ιταλικού πολεμικού ναυτικού, μεταφέρει στα δυο κλειστά κέντρα της βόρειας Αλβανίας, σαράντα εννέα αιτούντες. Το πλοίο σάλπαρε σήμερα το μεσημέρι από την θαλάσσια περιοχή της Λαμπεντούζα και αναμένεται να φτάσει στην Αλβανία την Τρίτη το πρωί.
Το περιπολικό πλοίο Κασιοπέα βρισκόταν στα ανοικτά της Λαμπεντούζα από την Παρασκευή και σε μια πρώτη φάση, είχαν επιβιβαστεί σε αυτό, έντεκα άνθρωποι.
Είναι η τρίτη μεταφορά αιτούντων από την Ιταλία στις δομές του Γκιαντέρ και του Σανγκίν, στην Αλβανία. Οι δυο προηγούμενες επιχειρήσεις είχαν πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2024, αλλά το δικαστήριο της Ρώμης δεν είχε επικυρώσει την προσωρινή κράτηση των μεταναστών οι οποίοι, μετά από λίγες ημέρες, είχαν μεταφερθεί πίσω στην Ιταλία.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.