Κόπηκε το νερό εν μέσω της πυρκαγιάς στην Ανάβυσσο! Καμία απορία. Σε όποιον δεν του αρέσει ας μεταναστεύει σε κανονικό κράτος...

Ιταλία: Τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα με 380 KF-51 Panther και πάνω από 1.000 KF-41 LYNX

Στα 10 δισ.€ το κόστος των αρμάτων

Ιταλία: Τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα με 380 KF-51 Panther και πάνω από 1.000 KF-41 LYNX

Τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα από την Ιταλία καθώς το υπουργείο Άμυνας της χώρας ανακοίνωσε τα σχέδιά του για την προμήθεια έως και 380 αρμάτων μάχης KF51 Panther. Επιπλέον, πάνω από 1.000 ΤΟΜΑ θα αποκτηθούν βάσει του τρέχοντος προγράμματος εκσυγχρονισμού.

Το KF-51 θα προσαρμοστεί ώστε να ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες επιχειρησιακές απαιτήσεις του ιταλικού Στρατού, αντικαθιστώντας τα παλαιά άρμα C1 και C2 Ariete.

Το πρόγραμμα αφορά επίσης οχήματα υποστήριξης που βασίζονται στην πλατφόρμα KF51. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η ανάπτυξη ενός νέου κύριου άρματος μάχης (MBT) από την Ιταλία αποτελεί προτεραιότητα λόγω της παλαιότητας των αρμάτων C1 και C2 Ariete, με έμφαση στην κινητικότητα, τη δυνατότητα επιβίωσης, την φονικότητα και τις προηγμένες δυνατότητες δικτύωσης. Η ιταλική κυβέρνηση έχει εγκρίνει το επενδυτικό σχέδιο 2025-38, ύψους 8,2 δισ. ευρώ για τον σκοπό αυτό.

Η Ιταλία υιοθετεί μια “ιταλοποιημένη” έκδοση του KF51 Panther μαζί με τις εκδόσεις ανάκτησης και οχημάτων μηχανικού. Η Leonardo και η Rheinmetall δημιούργησαν μια κοινοπραξία με την ονομασία Leonardo Rheinmetall Military Vehicles (LRMV) με στόχο την υλοποίηση του προγράμματος. Αυτή η συνεργασία στοχεύει στην ανάπτυξη και την κατασκευή των KF51 Panther και KF41 Lynx στις ιταλικές τους εκδόσεις.

Περίπου το 60% των δραστηριοτήτων παραγωγής θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία. Η συνεργασία στοχεύσει στο να καταστήσει την Ιταλία ως κόμβο για την παραγωγή προηγμένων τεθωρακισμένων οχημάτων και να διερευνήσει ευκαιρίες εξαγωγών.

Το δεύτερο πρόγραμμα, που ονομάζεται A2CS, περιλαμβάνει την απόκτηση έως και 1.050 ΤΟΜΑ που βασίζονται στην πλατφόρμα KF41 Lynx. Τα οχήματα θα αναπτυχθούν σε 16 διαμορφώσεις για να εκπληρώσουν διάφορους ρόλους, από οχήματα διοίκησης μέχρι “ασθενοφόρα”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.