ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ: «Αν το θέλουμε μπορούμε να ξαναφτιάξουμε τους οικισμούς στη Λωρίδα της Γάζας»

Ο υπουργός πρότεινε την «ενθάρρυνση της μετανάστευσης» του παλαιστινιακού πληθυσμού από την περιοχή

Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ: «Αν το θέλουμε μπορούμε να ξαναφτιάξουμε τους οικισμούς στη Λωρίδα της Γάζας»

Ο Υπουργός Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, ζήτησε να χτιστούν εκ νέου οι ισραηλινοί οικισμοί στη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως είπε η «ενθάρρυνση της μετανάστευσης» του παλαιστινιακού πληθυσμού από τον θύλακα είναι «η πιο ηθική» λύση για τον σημερινό πόλεμο.

«Αν το θέλουμε μπορούμε να ξαναφτιάξουμε τους οικισμούς στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο υπουργός σε μια διάσκεψη για τα σύνορα της Γάζας που διοργάνωσε η οργάνωση υπέρ του εποικισμού Ναχάλα που ενθαρρύνει την προώθηση της κατασκευής εβραϊκών οικισμών.

«Μπορούμε (επίσης) να κάνουμε κάτι άλλο – να ενθαρρύνουμε τη μετανάστευση. Η αλήθεια είναι ότι αυτή είναι η πιο ηθική και η πιο σωστή λύση», συνέχισε. Σημείωσε ωστόσο ότι αυτό «να μην γίνει με τη βία» και ότι οι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας πρέπει να ενημερωθούν ότι το Ισραήλ «τους δίνει την επιλογή» να πάνε σε άλλες χώρες.

«Η Γη του Ισραήλ είναι δική μας» είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την περασμένη εβδομάδα ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ δήλωσε ότι η κυβέρνησή του εξετάζει την ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων κατά του Ι.Μπεν Γκβιρ και του υπουργού Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς «για τις αποκρουστικές τους δηλώσεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.