ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Κένυα: Διαδηλωτές εισέβαλαν στο κοινοβούλιο – Με πραγματικά πυρά απάντησε η Αστυνομία (φωτο – βίντεο) 

Οι διαδηλωτές ζητούν επίσης την παραίτηση του προέδρου Ουίλιαμ Ρούτο

Κένυα: Διαδηλωτές εισέβαλαν στο κοινοβούλιο – Με πραγματικά πυρά απάντησε η Αστυνομία (φωτο – βίντεο) 

Σύμφωνα με το Associated Press, οι αστυνομικές αρχές στην Κένυα έκαναν χρήση πραγματικών πυρών κατά αντικυβερνητικών διαδηλωτών στο Ναϊρόμπι την Τρίτη, καθώς χιλιάδες άνθρωποι συνέχισαν να διαδηλώνουν απαιτώντας από τους νομοθέτες να ψηφίσουν κατά των νέων φόρων που προτείνονται. 

Μάλιστα, σύμφωνα με το BBC, κάποιοι εισέβαλαν στο κοινοβούλιο, προκαλώντας φθορές στο κτίριο με την αστυνομία να προσπαθεί να τους απωθήσει.

Ο τρίτος γύρος των διαμαρτυριών, έλαβε χώρα καθώς ψηφιζόταν το νομοσχέδιο για τα δημοσιονομικά που θα εισάγει νέους φόρους, συμπεριλαμβανομένου ενός οικολογικού τέλους που θα αυξήσει την τιμή αγαθών όπως οι σερβιέτες και οι πάνες. Μια πρόταση για τη φορολόγηση του ψωμιού αφαιρέθηκε μετά τη δημόσια κατακραυγή, ωστόσο οι διαδηλωτές καλούσαν το Κοινοβούλιο να μην περάσει το νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με το Associated Press, η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κένυας κοινοποίησε την Τρίτη ένα βίντεο με αστυνομικούς να πυροβολούν διαδηλωτές και δήλωσε ότι θα λογοδοτήσουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι διαδηλωτές ζητούν επίσης την παραίτηση του προέδρου Ουίλιαμ Ρούτο. Ο Ρούτο κέρδισε τις εκλογές πριν από σχεδόν δύο χρόνια με πρόγραμμα υπέρ των φτωχών εργαζομένων της Κένυας, όμως αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει, από τη μια πλευρά, αιτήματα δανειστών, όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για δημοσιονομικές περικοπές εκ μέρους της κυβέρνησης και, από την άλλη, έναν πληθυσμό ο οποίος υποφέρει από το αυξανόμενο κόστος ζωής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.