ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η γερμανική Rheinmetall και η τουρκική Baykar ξεκινούν εργοστάσια παραγωγής αρμάτων μάχης και UAV στην Ουκρανία!

Οι Γερμανοί δημιουργούν μονάδα παραγωγής 400 αρμάτων το χρόνο στην δυτική Ουκρανία για τον στρατό του Ζελένσκι

Η γερμανική Rheinmetall και η τουρκική Baykar ξεκινούν εργοστάσια παραγωγής αρμάτων μάχης και UAV στην Ουκρανία!

Εργοστάσιο κατασκευής αρμάτων μάχης δημιουργεί η Γερμανία στην Ουκρανία, όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ επικαλούμενα πηγές από το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

Όπως αναφέρει το CNN το εργοστάσιο θα ανοίξει στους επόμενους τρεις μήνες και υπεύθυνη για το έργο θα είναι η Rheinmetall.

Το εργοστάσιο σύμφωνα με τις πληροφορίες των αμερικανικών ΜΜΕ θα κοστίσει 218 εκατ. $ και η μέγιστη παραγωγική του ικανότητα εκτιμάται σε 400 άρματα ανά έτος.

Τον περασμένο Μάρτιο η Rheinmetall είχε συμφωνήσει με Ουκρανούς αξιωματούχους για την κατασκευή εργοστασίου αρμάτων μάχης στην Ουκρανία.

«Η Ουκρανία χρειάζεται 600 έως 800 άρματα μάχης για μια νίκη», δήλωσε ο Άρμιν Πάπεργκερ, επικεφαλής της Rheinmetall.

«Ακόμα κι αν η Γερμανία παρέδιδε και τα 300 άρματα μάχης Leopard 2 που είχε στη διάθεσή της η Bundeswehr, θα ήταν πολύ λίγα».

Ο Πάπεργκερ χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις με την ουκρανική κυβέρνηση ως «ελπιδοφόρες» και ήλπιζε σε μια απόφαση μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Την ίδια ώρα ο Ουκρανός υπουργός Βιομηχανίας Ολεξάντρ Καμούσιν ανακοίνωσε την έναρξη της κατασκευής εργοστασίου της τουρκικής Baykar από την εθνική τηλεόραση, μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.

«Οι εργασίες κατασκευής του εργοστασίου στην Ουκρανία έχουν ήδη αρχίσει. Πρόκειται για ένα μεγάλο εργοστάσιο της Baykar για το οποίο υπήρξε συμφωνία πριν μερικά χρόνια, αλλά στη συνέχεια υπήρξαν καθυστερήσεις. Σήμερα το εργοστάσιο αυτό είναι υπό κατασκευή», δήλωσε.

Ο Καμούσιν προσέθεσε επίσης ότι το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε πρόσφατα με την Τουρκία αναφέρεται επίσης σε μια «άλλη παραγωγή», για την οποία είπε, δεν μπορεί να μιλήσει προς το παρόν.

Αναμένεται ότι η κατασκευή του εργοστασίου θα διαρκέσει περίπου δύο χρόνια.

Στο εργοστάσιο θα συναρμολογούνται επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2, το βαρύ μη επανδρωμένο αεροσκάφος Akıncı και το μαχητικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Kızılelma. Μέρος των εν λόγων μη επανδρωμένων αεροσκαφών θα εφοδιάζεται με κινητήρες ουκρανικής κατασκευής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.