Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Wang Wenbin  εξαπέλυσε επίθεση κατά των ΗΠΑ αναφερόμενος σε αμερικανικές κινήσεις αναφορικά με την κυβερνοαφάλεια.

Είπε ο Κινέζος εκπρόσωπος: :

«Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ορισμένες από τις περιπτώσεις από την έκθεση (των Υπηρεσιών πληροφοριών της Κίνας) και ελπίζω ότι αυτό θα σας δώσει μια περαιτέρω ιδέα για το πώς οι ΗΠΑ θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.:

Περίπτωση 1: Το 2010, οι ΗΠΑ βρέθηκαν να χρησιμοποιούν τον ιό Stuxnet για να επιτεθούν στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν. Αυτή είναι η πρώτη περίπτωση στην ιστορία όπου μια κυβέρνηση εξαπέλυσε κυβερνοεπιθέσεις εναντίον βασικών υποδομών άλλων χωρών, ανοίγοντας το κουτί της Πανδώρας του κυβερνοπολέμου από κράτος σε κράτος. Το 2022, η Διοίκηση Cyber των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι είναι υποχρέωσή τους να «κυριαρχήσουν στον τομέα του κυβερνοπολέμου».

Περίπτωση 2: Το ransomware WannaCry που επηρέασε τις περισσότερες χώρες και προκάλεσε τις πιο σοβαρές απώλειες σε όλο τον κόσμο το 2017 ήταν το αποτέλεσμα διαρροής όπλων στον κυβερνοχώρο από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. Κατά ειρωνικό τρόπο, το 2021, οι ΗΠΑ δραστηριοποιήθηκαν ξεκινώντας μια λεγόμενη Διεθνή Πρωτοβουλία Counter-Ransomware με δεκάδες χώρες.

Περίπτωση 3: Το 2013, το PRISM αποκάλυψε πώς οι ΗΠΑ εμπλέκονταν σε κατασκοπεία στον κυβερνοχώρο σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας. Οι ΗΠΑ ζήτησαν μάλιστα από εννέα διεθνείς γίγαντες του Διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft, Yahoo, Google και Apple, να συνεργαστούν με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για κρυφή παρακολούθηση πληροφοριών. Το πρόγραμμα εισέβαλε ακόμη και στον εξοπλισμό δικτύου πολλών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας και του ROK. Από την άλλη πλευρά, από το 2018, οι ΗΠΑ αναφέρουν την ψηφιακή ασφάλεια ως δικαιολογία για να καταστείλουν τις κινεζικές εταιρείες χωρίς να παράσχουν κανένα στοιχείο, και εξανάγκασαν ακόμη και τους συμμάχους τους που ήταν επίσης θύματα αμερικανικής κατασκοπείας να ενταχθούν στη «συμμορία».

Περίπτωση 4: Το 2013, τα μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι το Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας των ΗΠΑ (NIST) χρησιμοποιεί τα πρότυπα κρυπτογραφίας του για να εγκαταστήσει κερκόπορτες, οι οποίες επεκτείνουν τους στόχους των επιθέσεων της αλυσίδας εφοδιασμού από προϊόντα πληροφορικής σε πρότυπα πληροφορικής. Στις 30 Μαρτίου 2023, ο κορυφαίος διπλωμάτης των ΗΠΑ δήλωσε στο «Summit for Democracy» ότι οι ΗΠΑ εργάζονται με τους εταίρους για να θεσπίσουν ως απαραίτητους κανόνες, ώστε η τεχνολογία να αναπτυχθεί με τρόπους που αντικατοπτρίζουν αυτό που αποκαλούν «δημοκρατικές αξίες και συμφέροντα». “.

Περίπτωση 5: Το 2015, τα μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν το Project CAMBERDADA της κυβέρνησης των ΗΠΑ, το οποίο έχει ως στόχο να εισβάλει, να διχάσει και να καταστείλει ξένους πωλητές κυβερνοασφάλειας και να τους αναγκάσει να χορέψουν στο ρυθμό των ΗΠΑ. Ως αποτέλεσμα, λίγοι παγκόσμιοι προμηθευτές κυβερνοασφάλειας επιλέγουν τώρα να αποκαλύψουν περιπτώσεις κυβερνοεπιθέσεων των ΗΠΑ, και ορισμένοι προμηθευτές κυβερνοασφάλειας των ΗΠΑ έχουν γίνει ακόμη και συνεργοί της εκστρατείας παραπληροφόρησης της κυβέρνησης των ΗΠΑ που στοχεύει άλλες χώρες.

Αυτές οι περιπτώσεις δείχνουν για άλλη μια φορά ότι οι ΗΠΑ είναι η πηγή του κυβερνοπολέμου, ο μεγαλύτερος διανομέας προηγμένων όπλων στον κυβερνοχώρο και ο μεγαλύτερος παγκόσμιος κλέφτης στον κυβερνοχώρο. Το λεγόμενο Καθαρό Δίκτυο και αυτό που οι ΗΠΑ αποκαλούν «τεχνολογία που αντανακλά δημοκρατικές αξίες και συμφέροντα» είναι απλώς ένα πρόσχημα για να διεξάγει αδίστακτα κλοπές και επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και να διασφαλίσει την υπεροχή του. Οι ΗΠΑ κρατούν άλλες χώρες σε υψηλά πρότυπα, αλλά σαφώς αυτά τα πρότυπα σημαίνουν ελάχιστα για τις ίδιες τις ΗΠΑ. Αυτό είναι διδακτικό παράδειγμα  δύο μέτρων και σταθμών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!