ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι το νέο "Oruc Reis" για όποιον δεν το έχει καταλάβει...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Κίνα: Πραγματοποίησε επιτυχημένη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό Ωκεανό (βίντεο)

Τι περιλαμβάνει το πυρηνικό οπλοστάσιο της Κίνας

Κίνα: Πραγματοποίησε επιτυχημένη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό Ωκεανό (βίντεο)

Οι ένοπλες δυνάμεις της Κίνας, πραγματοποίησαν μια επιτυχημένη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου που έφερε εικονική κεφαλή, στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από τη Δύναμη πυραύλων του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού στις 08:44 π.μ. ώρα Πεκίνου την Τετάρτη και «έπεσε σε αναμενόμενες θαλάσσιες περιοχές», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το κινεζικό υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας ότι ήταν «μια δοκιμή ρουτίνας στο ετήσιο εκπαιδευτικό μας σχέδιο» και δεν απευθύνεται σε καμία χώρα ή στόχο.

Η Κίνα «ενημέρωσε εκ των προτέρων τις ενδιαφερόμενες χώρες», σύμφωνα με ξεχωριστή αναφορά του ειδησεογραφικού πρακτορείου Xinhua, η οποία δεν διευκρίνισε την πορεία του πυραύλου ή πού ακριβώς έπεσε στην «ανοιχτή θάλασσα του Ειρηνικού Ωκεανού».

Με την εκτόξευση δοκιμάστηκε «αποτελεσματικά η απόδοση των όπλων και του εξοπλισμού και το επίπεδο εκπαίδευσης των στρατευμάτων και πέτυχε τον αναμενόμενο στόχο», ανέφερε το Xinhua.

Η Κίνα επιταχύνει την ενίσχυση του πυρηνικού της οπλοστασίου

Η Δύναμη Πυραύλων του Λαϊκού Απελευθερωτικού της Κίνας, αρμόδια για τους συμβατικούς και τους πυρηνικούς πυραύλους της χώρας, έχει αναλάβει τον εκσυγχρονισμό του πυρηνικού της οπλοστασίου ενόψει της αναβάθμισης της αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ, των ενισχυμένων δυνατοτήτων παρακολούθησης και την ενίσχυση συμμαχιών.

Ορισμένοι αναλυτές, πάντως, εκτιμούν ότι η ταχύτητα με την οποία η Κίνα ενισχύει το πυρηνικό της οπλοστάσιο, υπερβαίνει την οικοδόμηση αξιόπιστης αποτρεπτικής δύναμης.

Η Κίνα λέει ότι επιμένει στην πολιτική ότι δεν θα είναι η πρώτη που θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.

Το Πεκίνο έχει δεχθεί συχνά επικρίσεις από την Ουάσιγκτον για την αδιαφάνεια της συγκέντρωσης πυρηνικών όπλων και τον Ιούλιο ακύρωσε τις πυρηνικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ λόγω των πωλήσεων αμερικανικών όπλων στην Ταϊβάν, όπως μεταδίδει το Reuters.

Τι περιλαμβάνει το πυρηνικό οπλοστάσιο της Κίνας

Σύμφωνα με περσινούς υπολογισμούς του Πενταγώνου η Κίνα διαθέτει πάνω από 500 επιχειρησιακές πυρηνικές κεφαλές στο οπλοστάσιό της, εκ των οποίων περίπου 350 είναι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι (ICBM) και πιθανότατα θα έχει πάνω από 1.000 κεφαλές μέχρι το 2030.

Ο Στρατός της Κίνας κατασκευάζει εκατοντάδες μυστικά σιλό για επίγειους ICBM, ανέφερε το Πεντάγωνο στην έκθεσή του, όταν ΗΠΑ και Ρωσία έχουν 1.770 και 1.710 επιχειρησιακές κεφαλές αντίστοιχα.

Το Πεντάγωνο είπε ότι μέχρι το 2030, μεγάλο μέρος των όπλων του Πεκίνου πιθανότατα θα βρίσκεται σε υψηλότερα επίπεδα ετοιμότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.