ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γυμνοσάλιαγκας...

Κολωνία: Εντοπίστηκε βόμβα 500 κιλών από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Εκκενώθηκαν χιλιάδες κατοικίες και τρία νοσοκομεία

Κολωνία: Εντοπίστηκε βόμβα 500 κιλών από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Τρία νοσοκομεία και χιλιάδες κατοικίες εκκενώθηκαν την Παρασκευή στην Κολωνία μετά τον εντοπισμό βόμβας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πρόκειται για αμερικανική βόμβα βάρους 500 κιλών, η οποία εντοπίστηκε με τους πυροκροτητές της.

Αμέσως δημιουργήθηκε ζώνη εκκένωσης 500 μέτρων γύρω από την περιοχή όπου βρίσκεται η βόμβα. Είναι πιθανόν άλλες οκτώ βόμβες που δεν έχουν εκραγεί να βρίσκονται στην περιοχή, αναφέρει ο Guardian, αλλά αυτό μπορεί να διαπιστωθεί μόνο με περισσότερες ανασκαφές.

Στην επιχείρηση εκκένωσης συμμετείχαν περίπου 1.300 δημοτικοί υπάλληλοι, αστυνομικοί, πυροσβέστες, προσωπικό των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και εκατοντάδες εθελοντές, οι οποίοι χτυπούσαν πόρτες για να εξασφαλίσουν ότι οι κάτοικοι θα εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ήταν ίσως η μεγαλύτερη και πιο εκτεταμένη επιχείρηση αυτού του είδους από το 1945.

Δύο νοσοκομεία εκκενώθηκαν την Πέμπτη, ενώ ένα τρίτο εκκενώθηκε το πρωί της Παρασκευής, μαζί με περίπου 10.000 κατοίκους στους οποίους δόθηκε εντολή να εγκαταλείψουν τα διαμερίσματά τους, σύμφωνα με εκπρόσωπο της πόλης.

Οι ασθενείς διανεμήθηκαν σε άλλα νοσοκομεία της πόλης ή μεταφέρθηκαν σε ένα προσωρινά κατασκευασμένο καταφύγιο, ενώ οι κάτοικοι βρήκαν καταφύγιο σε σχολικά κτίρια ακριβώς έξω από την περιοχή εκκένωσης που έκλεισαν για σήμερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Κολωνία ήταν μία από τις πιο βομβαρδισμένες πόλεις της Ευρώπης κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι εκκενώσεις λόγω βομβών είναι συχνές ακόμη και σήμερα, 80 χρόνια από τη λήξη του πολέμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.