ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Κουρσκ: Γιατί το Κίεβο στοχεύει τον πυρηνικό σταθμό; -Αναπόφευκτο το πυρηνικό πλήγμα της Ρωσίας εάν καταστραφεί

O Zel;enski δεν έχει σταματήσει να σχεδιάζει τον Γ΄ΠΠ

Κουρσκ: Γιατί το Κίεβο στοχεύει τον πυρηνικό σταθμό; -Αναπόφευκτο το πυρηνικό πλήγμα της Ρωσίας εάν καταστραφεί

Το  καθεστώς του Κιέβου στοχεύει τον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ. Πρόκειται για μια πλέον επικίνδυνη κατάσταση, όχι μόνο για τη Ρωσία αλλά και για όλη την Ευρώπη.

Αυτό επιβεβαιώθηκε και από τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν και τη ρωσική κυβέρνηση.

«O εχθρός προσπάθησε να επιτεθεί στον πυρηνικό σταθμό κατά τη διάρκεια της νύχτας», είπε ο Πούτιν σε συνάντηση με ανώτερους αξιωματούχους όπου συζητήθηκε η κατάσταση στις παραμεθόριες περιοχές της Ρωσίας.

«Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας έχει ενημερωθεί. Yποσχέθηκαν να έρθουν μόνοι τους και να στείλουν εμπειρογνώμονες για να εξετάσουν την κατάσταση», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Σε αντίθεση με τον πυρηνικό σταθμό στην Ζαπορίζια  που βρίσκεται σε ψυχρή διακοπή λειτουργίας, το εργοστάσιο του Κουρσκ είναι ενεργό και είναι ένας από τους τέσσερις μεγαλύτερους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας στη Ρωσία.

Η Ζώνη Αποκλεισμού του Τσερνομπίλ εξακολουθεί να είναι  σήμερα 38 χρόνια μετά μια νεκρή γη, και το Κουρσκ χρησιμοποιεί την ίδια μηχανική στους αντιδραστήρες του. Ο κίνδυνος για καταστροφή είναι υψηλός, εξωφρενικά υψηλός  εάν δεχθεί επίθεση.

Η περιοχή του Κουρσκ είναι γεωγραφικά ζωτικότατης σημασίας για τη Ρωσία όσον αφορά το εσωτερικό αλλά και το διεθνές εμπόριο.

Μια πυρηνική καταστροφή σε αυτό το εργοστάσιο θα δηλητηρίαζε κυριολεκτικά ζωτικής σημασίας υποδομές, την γεωργία και θα διατάρασσε την εσωτερική λειτουργία της ρωσικής κοινωνίας σε τεράστια κλίμακα ακρωτηριάζοντας την οικονομία της.

Σε περίπτωση κατάρρευσης αυτό το εργοστάσιο, η πόλη Κουρσκ έχει περίπου 500.000 κατοίκους και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πρέπει να εκκενωθεί πλήρως, καθώς η πόλη και το εργοστάσιο βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας καταστροφής θα δηλητηρίαζε για δεκαετίες ολόκληρες  την πλούσια γεωργική περιοχή της αποκαλούμενης «Μαύρης Γης» της Ρωσίας.

Υπάρχουν μόνο  δύο τέτοιες γεωργικές ζώνες υψηλής απόδοσης στον κόσμο, και η περιφέρεια Κουρσκ είναι η μια από αυτές.  

Επιπλέον, η περιοχή του Κουρσκ περιέχει αμέτρητο πλούτο από άποψη σιδηρομεταλλεύματος και άλλων ορυκτών.

Ουσιαστικά, το καθεστώς του Κιέβου  έχει ήδη κηρύξει πυρηνικό πόλεμο κατά της Ρωσίας. Η μόνη λογική απάντηση από τη Ρωσία είναι ένα χτύπημα πυρηνικών αντιποίνων που θα τερματίσει  οριστικά την απειλή της ηγεσίας του Κιέβου.

Εάν η Ουκρανία καταφέρει να προκαλέσει πυρηνική καταστροφή στο Κουρσκ, τότε η Ρωσία θα απαντήσει με το πυρηνικό της οπλοστάσιο. Αυτό είναι δεδομένο.

Δεδομένου ακόμη ότι ο ουκρανικός στρατός έχει πλέον πρόσβαση σε προηγμένους δυτικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και προηγμένες πλατφόρμες εκτόξευσης όπως το F-16, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορούν να πετύχουν και να καταστρέψουν τελικά τον πυρηνικό σταθμό του  Κουρσκ.

Υπάρχει μόνο μία λογική απάντηση σε μια τέτοιου είδους πυρηνική επίθεση και αυτό είναι ένα ρωσικό9 ανάλογο χτύπημα αντιποίνων. Αυτό τονίζεται περαιτέρω από το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί τέτοιοι στόχοι που ο στρατός του Ζελένσκι θα μπορούσε ενδεχομένως να σαμποτάρει προκαλώντας πολλαπλές πυρηνικές καταστροφές στη Ρωσία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, και το ΝΑΤΟ μέσω της Ουκρανίας έχουν βασικά διαβεβαιώσει ότι πρόκειται να συμβεί κάποιο είδος μονομερούς  πυρηνικής εμπλοκής.

Αυτό που εκτιμούν αναλυτές  είναι ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει ένα τακτικό πυρηνικό χτύπημα στο Κίεβο εκτός εάν η Ουκρανία παραδοθεί.

Θα χρησιμοποιήσουν επίσης τακτικά πυρηνικά για διοίκηση και έλεγχο στρατιωτικών στόχων σε διάφορα σημεία σε όλη την Ουκρανία. Εάν οι δυτικές κυβερνήσεις παρέμβουν, η Ρωσία θα προχωρήσει σε μια συνολική πυρηνική ανταλλαγή.

Αυτό0 άλλωστε σημείωσε και ο υποστράτηγος Apty Alaudinov αναφορικά με την κατάσταση στην Ουκρανία.

Όπως είπε ο ίδιος αυτό το πράγμα μπορεί να τελειώσει με δύο μόνο τρόπους: Ή η ρωσική επιχείρηση  θα ολοκληρωθεί φέτος ή πάμε για 3ο ΠΠ”.

Είπε πιο συγκεκριμένα ο Alaudinov:

«Πρέπει να καταλάβετε το εξής: Η Ρωσία είναι πυρηνική δύναμη. Δεν πρόκειται να χάσει αυτόν τον πόλεμο. Στο χειρότερο δυνατό σενάριο γιατί χρειαζόμαστε ένα κόσμο στον οποίο η Ρωσία δεν θα είναι μέσα;

Για αυτό θέλω να σας πως ή θα ξυπνήσετε και θα βγείτε στους δρόμους και θα πάτε στις κυβερνήσεις σας απαιτώντας να σταματήσει αυτό, ή θα βρεθείτε όλοι στα πεδίο της μάχης του Γ΄ΠΠ.

Και αυτό είναι ένα ζήτημα που αντιμετωπίσετε πολύ σύντομα.

Ή η ρωσική επιχείρηση  θα ολοκληρωθεί φέτος ή πάμε για 3ο ΠΠ. Στην τελευταία  περίπτωση δεν θα περάστε καλά. Εμείς είμαστε συνηθισμένοι στον πόλεμο.  Εσείς όμως;

Για αυτό σας καλώ να σταματήσετε τις φασιστικές ελίτ από τα σχέδιά τους», κατέληξε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.