ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Κρατάει την αναπνοή της η διεθνής κοινότητα – Τα βλέμματα στραμμένα στα πολεμικά συμβούλια του Ιράν, του OIC και των ΗΠΑ!

Ολοκληρώνονται οι στρατιωτικές προετοιμασίες των δύο πλευρών και των συμμάχων τους - Οδεύουμε στην «ώρα μηδέν»

Κρατάει την αναπνοή της η διεθνής κοινότητα – Τα βλέμματα στραμμένα στα πολεμικά συμβούλια του Ιράν, του OIC και των ΗΠΑ!

Το Ιράν καλεί τα ισλαμικά κράτη σε έκτακτη συνάντηση για τα «εγκλήματα του Ισραήλ» και οι πάντες παρακολουθούν τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα καθώς όλες οι πλευρές προετοιμάζονται πυρετωδώς για στρατιωτική σύγκρουση παρά τις εκκλήσεις προς την Τεχεράνη και το Τελ Αβίβ να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση. 

Το Ιράν ζητά από τους ξένους πρεσβευτές που εδρεύουν στην Τεχεράνη να προειδοποιήσουν για το ηθικό καθήκον της χώρας να τιμωρήσει το Ισραήλ.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) που θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη, το Ιράν θα προσπαθήσει να πιέσει τα αραβικά κράτη να υποστηρίξουν το δικαίωμά του να λάβει αντίποινα κατά του Ισραήλ.

Όπως μεταδίδουν δυτικά μέσα ενημέρωσης όπως ο Guardian, πολλοί ηγέτες στον Κόλπο είναι πρόθυμοι να καταδικάσουν τις ενέργειες του Ισραήλ, αλλά καλούν επίσης το Ιράν να επιδείξει αυτοσυγκράτηση. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του OIC στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, συγκαλεί σήμερα συνεδρίαση του συμβουλίου Εθνικής ασφαλείας, βλέποντας να πλησιάζει επικίνδυνα η «ώρα μηδέν» για την σύγκρουση μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ.

Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις θα είναι επίσης παρούσα στη συνεδρίαση.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την ενίσχυση της στρατιωτικής τους παρουσίας στη Μέση Ανατολή με περισσότερα πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη, προκειμένου να προστατεύσουν τις δυνάμεις τους και το Ισραήλ από τις απειλές του Ιράν, της Χαμάς και της Χεζμπολάχ.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε ως απάντηση στην αυξανόμενη ένταση στην περιοχή.

Ο Μπάιντεν θα μιλήσει τηλεφωνικά με τον βασιλιά Αμπντάλα Β΄ της Ιορδανίας, ο οποίος προσπαθεί να αποτρέψει μια νέα κλιμάκωση.

Στη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της G7, ο Άντονι Μπλίνκεν προειδοποίησε ότι το Ιράν και η Χεζμπολάχ μπορεί να επιτεθούν στο Ισραήλ εντός των επόμενων 24-48 ωρών.

Ως αποτέλεσμα, πολλές χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία, έχουν καλέσει τους πολίτες τους να φύγουν από τον Λίβανο, ενώ η Γερμανία εξετάζει την απομάκρυνση των πολιτών της από την περιοχή.

Οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών του Ιράν επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες επέκτασης ευρύτερης σύγκρουσης με ανεξέλεγκτες συνέπειες, όπως αυτή του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Αλί Μπαγκερί, που τόνισε ότι η χώρα του έχει ηθικό καθήκον να τιμωρήσει το Ισραήλ για τις ενέργειές του, ενώ ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Νασέρ Κανανί, παραδέχθηκε ότι η δράση της Τεχεράνης είναι «αναπόφευκτη».

Ο Μπλίνκεν ανέφερε ότι το Ιράν ενδέχεται να εξαπολύσει συντονισμένα χτυπήματα από τη Δευτέρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρόεδρος Μπάιντεν θα συναντηθεί με την ομάδα εθνικής ασφαλείας του στην Ουάσινγκτον, με στόχο να αξιολογήσει την κατάσταση και να λάβει αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.