ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Μονοκούκι» Διαμαντοπούλου ψήφισαν στο ΠΑΣΟΚ οι… νεοδημοκράτες!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Κρίστιαν Μπρίκνερ: Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες βιασμού ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν

Θα μπορούσε να αποφυλακιστεί ήδη από το επόμενο έτος

Κρίστιαν Μπρίκνερ: Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες βιασμού ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν

Το δικαστήριο έκρινε αθώο για τις κατηγορίες βιασμού τον βασικό ύποπτο για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν, κάτι που σημαίνει ότι ο Κρίστιαν Μπρίκνερ θα μπορούσε να αποφυλακιστεί ήδη από το επόμενο έτος.

Ο 47χρονος Κρίστιαν Μπρίκνερ (Christian Brueckner) κατονομάστηκε τον Ιούνιο του 2020 από τη γερμανική αστυνομία ως ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν το 2007, αλλά έκτοτε δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Ωστόσο, κατηγορήθηκε για τρεις βιασμούς και δύο περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών μεταξύ του 2000 και του 2017 στην Πορτογαλία, κοντά στο θέρετρο Praia da Luz, από όπου εξαφανίστηκε η μικρή Μαντλίν ενώ έκανε διακοπές με τους γονείς της.

Στην τελική αγόρευσή του στο δικαστήριο, ο δικηγόρος του 47χρονου, Friedrich Fuelscher, άφησε να εννοηθεί ότι ο πελάτης του δικάζεται μόνο λόγω της σύνδεσής του με τη διεθνώς αναγνωρίσιμη υπόθεση της Μαντλίν.

Το δικαστήριο συμφώνησε με το επιχείρημα του Fuelscher, κρίνοντας τον πελάτη του αθώο για όλες τις κατηγορίες.

Σημειώνεται ότι η γερμανική εισαγγελία είχε ζητήσει την επιβολή ποινής κάθειρξης 15 ετών σε βάρος του βασικού υπόπτου στην υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚάν, ο οποίος δικάζεται για σειρά σεξουαλικών εγκλημάτων στο πλαίσιο μιας ξεχωριστής διαδικασίας από την έρευνα σχετικά με τη μικρή Βρετανίδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εισαγγελέας Ούτε Λίντεμαν τον χαρακτήρισε «επικίνδυνο, σαδιστή ψυχοπαθή» κατά την αγόρευσή της, εκφράζοντας φόβους ότι ο ίδιος θα επαναλάβει τα εγκλήματά του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.