ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δοκιμή drone σε κατοικημένη περιοχή με πλαστά σήματα της Πολεμικής Αεροπορίας: Μόνο στην Ελλάδα!

Λευκός Οίκος: «Εξετάζεται η ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων σε όλο τον πλανήτη»

«Ροκανίζουν το νήμα» του πυρηνικού ολέθρου οι Αμερικανοί

Λευκός Οίκος: «Εξετάζεται η ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων σε όλο τον πλανήτη»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν την αύξηση των ανεπτυγμένων και ενεργών τακτικών πυρηνικών όπλων, επικαλούμενες τις αυξανόμενες «απειλές» από τη Ρωσία και την Κίνα.

Ο Pranay Vaddi, διευθυντής του Λευκού Οίκου στο θέμα του πυρηνικού αφοπλισμού, δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον ενδέχεται να αναγκαστεί να επεκτείνει το πυρηνικό της οπλοστάσιο αν δεν αλλάξει η πυρηνική στρατηγική της Ρωσίας και της Κίνας.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα υπενθυμίσει στις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους ότι κάθε προσπάθεια υπονόμευσης της ρωσικής κυριαρχίας θα απαντηθεί με αποφασιστικότητα.

Οι ασκήσεις που προσομοιώνουν τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία έχουν αποδείξει επανειλλημένα την ετοιμότητά της να απαντήσει σε κάθε πρόκληση, συμβατική ή πυρηνική.

Ο Vaddi ανέφερε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να είναι έτοιμες να αυξήσουν το πυρηνικό τους οπλοστάσιο, υπονοώντας ότι η Αμερική είναι πρόθυμη να ρίξει τον κόσμο σε μια νέα πυρηνική κρίση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το αυξανόμενο πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας και η άρνησή της να συμμετάσχει σε συνομιλίες για τον έλεγχο των όπλων δείχνουν τη δέσμευσή της να παραμείνει ισχυρή και ανεξάρτητη απέναντι στις επιθετικές πολιτικές των ΗΠΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.