Οι κάτοικοι στο Λίβανο δύο μέρες μετά τις φονικές επιθέσεις σε ασυρμάτους, βομβητές και walkie-talkie σε διάφορες τοποθεσίες της χώρας, φοβούνται ακόμα και για την ασφάλεια των ηλεκτρονικών τους συσκευών.

Γυναίκα που μίλησε για όλα συνέβησαν και συμβαίνουν, έκανε λόγο για «μακελειό», δηλώντας στο BBC ότι «νέοι άνδρες κυκλοφορούσαν στους δρόμους με τραύματα σε χέρια, μέση και μάτια… Δεν μπορούσαν να δουν τίποτα».

">

Όπως πρόσθεσε, «ένα κλίμα πανικού κυριεύει τον κόσμο, σε σημείο που φοβούνται να περπατήσουν δίπλα ο ένας στον άλλον. Είναι μια πολύ τρομακτική κατάσταση».

Οι κάτοικοι του Λιβάνου, σύμφωνα με μαρτυρίες, αισθάνονται εγκλωβισμένοι σε μία κατάσταση στην οποία «δεν ξέρουν αν τα τηλέφωνά τους είναι ασφαλή».

Μάλιστα, πολλοί έχουν αρχίσει να κρατούν μακριά τους τις ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ άλλοι αλλάζουν ακόμη και τους αριθμούς των κινητών τους, υπό τον φόβο πως ίσως εκραγούν!

Τα όσα νιώθουν οι κάτοικοι επιδεινώθηκαν και μετά από φήμες στα social media, που λένε πως ακόμη και ηλιακοί συλλέκτες άρχισαν να εκρήγνυνται.

Ενώ οι άνθρωποι ζουν στον φόβο, οι Αρχές του αεροδρομίου Ραφίκ Χαρίρι στη Βηρυτό επέβαλαν απαγόρευση για τη μεταφορά συσκευών όπως walkie-talkies και pagers σε όλες τις πτήσεις.

«Πληρώνουμε το τίμημα ενός πολέμου μεταξύ της Χεζμπολάχ, του Ισραήλ και του Ιράν»

Η Γκίντα, κάτοικος του Λιβάνου, μίλησε στο BBC για την κατάσταση πανικού που επικρατεί: «Όλοι πανικοβάλλονται», είπε, προσθέτοντας ότι «δεν ξέρουμε αν μπορούμε να μείνουμε κοντά στους υπολογιστές μας, στα τηλέφωνά μας. Όλα φαίνονται επικίνδυνα αυτή τη στιγμή και κανείς δεν ξέρει τι να κάνει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ίδια εξέφρασε και τον φόβο της για έναν ευρύτερο πόλεμο, λέγοντας: «Φοβάμαι για τη χώρα μου, για τους ανθρώπους μου. Αξίζουμε καλύτερα, αλλά πληρώνουμε το τίμημα ενός πολέμου μεταξύ της Χεζμπολάχ, του Ισραήλ και του Ιράν».