ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας με τα ακόμα πιο φαιδρά media γράφτηκε κι αυτό: «Αδειάζουν τα ράφια στα αμερικανικά σούπερ μάρκετ»!

Λίβανος: Σήμερα το μεσημέρι η επίσημη κηδεία του Νασράλα στη Βηρυτό

Σε στάδιο 50.000 θέσεων θα γίνει η τελετή για τον Νασράλα

Λίβανος: Σήμερα το μεσημέρι η επίσημη κηδεία του Νασράλα στη Βηρυτό

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στη Βηρυτό για την επίσημη κηδεία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα αργότερα σήμερα, με πλήθος κόσμου να αναμένεται να γεμίσει την πόλη για να αποχαιρετήσει τον αρχηγό της οργάνωσης που σκοτώθηκε από ισραηλινή βόμβα στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Από το Σάββατο, οι δρόμοι προς τη Βηρυτό έχουν «πήξει» από τα αυτοκίνητα των υποστηρικτών της Χεζμπολάχ που ταξιδεύουν από τα προπύργια του κινήματος στο νότιο Λίβανο και την κοιλάδα Μπεκάα.

Η κηδεία του Νασράλα και του διαδόχου του, Χασίμ Σαφιεντίν, που σκοτώθηκε από το Ισραήλ στις αρχές Οκτωβρίου, θα γίνει στο στάδιο «Camille Chamoun Sports City» στα περίχωρα της πρωτεύουσας, όπου έχουν αναρτηθεί σχετικές γιγαντοαφίσες.

Το στάδιο έχει χωρητικότητα περίπου 50.000 θέσεων, αλλά οι διοργανωτές της Χεζμπολάχ έχουν τοποθετήσει χιλιάδες επιπλέον θέσεις στον αγωνιστικό χώρο και πολύ περισσότερες έξω από αυτόν, όπου οι πενθούντες θα μπορούν να παρακολουθούν την τελετή σε μια γιγαντοοθόνη.

Η κηδεία αναμένεται να ξεκινήσει στη 1:00 μ.μ. και θα περιλαμβάνει ομιλία του νυν ηγέτη Ναΐμ Κασέμ.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Al-Manar της Χεζμπολάχ ανέφερε ότι η οργάνωση θα αναπτύξει 25.000 μέλη της για τον έλεγχο του πλήθους και άλλους 4.000 για την επίβλεψη της εκδήλωσης.

Πηγή ασφαλείας τόνισε ότι 4.000 στρατιώτες και προσωπικό ασφαλείας θα αναπτυχθούν επίσης στην περιοχή.

Η Χεζμπολάχ έχει προσκαλέσει, επίσης, κορυφαίους Λιβανέζους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Τζόζεφ Αούν, να παραστούν.

Ο μακροχρόνιος υποστηρικτής της, το Ιράν, θα εκπροσωπηθεί από τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, Μοχάμαντ Μπαγκέρ Γκαλιμπάφ, όπως μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Εκπρόσωποι των κυριότερων φιλοϊρανικών παρατάξεων του Ιράκ αναμένεται επίσης να παραστούν και έχουν προγραμματιστεί πρόσθετες πτήσεις μεταξύ Βαγδάτης και Βηρυτού.

Μια μοναδική πτήση από την Τεχεράνη έλαβε επίσης άδεια προσγείωσης πριν από τα ξημερώματα της Κυριακής, αν και η εξυπηρέτηση από το Ιράν έχει ανασταλεί λόγω της απειλής ισραηλινών χτυπημάτων σε αποθήκες όπλων ή άλλων αγαθών που σχετίζονται με τη Χεζμπολάχ.

Οι αρχές πολιτικής αεροπορίας λένε ότι το αεροδρόμιο της Βηρυτού θα κλείσει κατ’ εξαίρεση από το μεσημέρι έως τις 4:00 το απόγευμα.

Η αμερικανική πρεσβεία κάλεσε τους Αμερικανούς να αποφύγουν την περιοχή.

Στο μεταξύ, τα λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν μια σειρά ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στο νότιο Λίβανο, κοντά στην παράκτια πόλη της Τύρου, λίγες ώρες πριν την κηδεία του Νασράλα. Δεν υπάρχει άμεσο σχόλιο από τις IDF.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.