ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα μελετήσει κάποιος στα Επιτελεία την κατάρρευση του συριακού Στρατού; Ή νομίζουν ότι «Δεν μας αφορά»;
prodeals

Λιβύη: Τουλάχιστον δύο νεκροί σε πλήγματα με drones

Τραυματίστηκε ανιψιός βουλευτή που εκλέγεται στη Ζαουίγια

Λιβύη: Τουλάχιστον δύο νεκροί σε πλήγματα με drones

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τραυματίστηκαν χθες Κυριακή σε αεροπορικά πλήγματα σε περιοχές γύρω από τη Ζαουίγια (δυτικά) τα οποία εξαπολύθηκαν από την κυβέρνηση της Λιβύης, στο πλαίσιο επιχείρησης με στόχο –επισήμως– θέσεις «διακινητών», σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης και αιρετό στην πόλη.

«Αεροπορικά πλήγματα με drones έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις στο λιμάνι αλ Μάγια κοντά στη Ζαουίγια για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα», ανέφερε χθες βράδυ το τηλεοπτικό δίκτυο Libya al Ahrar, μεταδίδοντας βίντεο στο οποίο διακρίνονται φλεγόμενο πλεούμενο στο λιμάνι και στήλη πυκνού καπνού να υψώνεται στον ουρανό.

«Ο ανιψιός μου Μοχάμαντ Μπουζρίμπα τραυματίστηκε στην επιδρομή στο αλ Μάγια», ανέφερε ο βουλευτής Αλί Μπουζρίμπα, που εκλέγεται στη Ζαουίγια, 45 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Τρίπολης, μέσω Facebook, κάνοντας λόγο για δυο ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους.

Το λιμάνι βρίσκεται περίπου δέκα χλμ. από τη Ζαουίγια, όπου λειτουργεί μεγάλο διυλιστήριο πετρελαίου.

Βίντεο που απαθανατίζουν το πλήγμα –το δεύτερο μέσα σε δυο ημέρες– κυκλοφορούν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, όπως και φωτογραφίες των νεκρών και του τραυματισμένου ανιψιού του βουλευτή στο κρεβάτι νοσοκομείου.

Την Παρασκευή ο βουλευτής, αντίπαλος της κυβέρνησης στην Τρίπολη, ανέφερε πως drone έπεσε στο σπίτι του, χωρίς να προκαλέσει θύματα.

Την Πέμπτη, το υπουργείο Άμυνας της κυβέρνησης εθνικής ενότητας (ΚΕΕ) ανακοίνωνε πως διεξήχθησαν «ακριβή και στοχευμένα» αεροπορικά πλήγματα «εναντίον κρησφύγετων συμμοριών διακινητών καυσίμων, ναρκωτικών και ανθρώπων στην περιοχή της δυτικής ακτογραμμής» της χώρας της βόρειας Αφρικής.

Μετά την αναγγελία της έναρξης της επιχείρησης αυτής, που συνεχίζεται χωρίς διακοπή έκτοτε, η κυβέρνηση στην Τρίπολη δεν έχει δώσει κανένα στοιχείο για την πορεία της, τους στόχους της, ή τον απολογισμό των θυμάτων.

Μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011, η Λιβύη, χώρα πλούσια σε πετρέλαιο, βυθίστηκε στο χάος και συνεχίζει να υπονομεύεται από τη δράση μιας μυριάδας παραστρατιωτικών οργανώσεων που τείνουν όχι σπάνια να αλλάζουν πλευρά.

Δυο κυβερνήσεις διεκδικούν την εξουσία στη Λιβύη τον τελευταίο χρόνο: η ΚΕΕ, εγκατεστημένη στην Τρίπολη (δυτικά), υπό την ηγεσία του Αμπντελχαμίντ Ντμπάιμπα, αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ· η έτερη έχει έδρα στο ανατολικό τμήμα της χώρας, υποστηρίζεται από τον ισχυρό στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ και το κοινοβούλιο που έχει εγκατασταθεί στο Τομπρούκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.