ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Μ.Αμπάς: «Η δολοφονία του Ι.Χανίγια είχε σκοπό να παραταθεί ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας»

Ο ηγέτης της Χαμάς σκοτώθηκε στην πρωτεύουσα του Ιράν τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης

Μ.Αμπάς: «Η δολοφονία του Ι.Χανίγια είχε σκοπό να παραταθεί ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας»

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε πώς η δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια την περασμένη Τετάρτη στην Τεχεράνη σκοπό είχε να παραταθεί ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σκοπός της δολοφονίας» του ηγέτη του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος «ήταν να παραταθεί και να επεκταθεί ο πόλεμος» στη Μέση Ανατολή, είπε ο κ. Αμπάς, σύμφωνα με το RIA.

«Θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για να τερματιστεί η επίθεση και να αποσυρθούν τα ισραηλινά στρατεύματα από τη Γάζα», πρόσθεσε.

Ο Ισμαήλ Χανίγια σκοτώθηκε στην πρωτεύουσα του Ιράν τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης.

Το Ιράν και η Χαμάς ορκίστηκαν να εκδικηθούν τον θάνατό του· η εξέλιξη επέτεινε την ανησυχία πως ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας —διανύει πλέον την 305η ημέρα του— θα οδηγήσει σε ανάφλεξη όλη τη Μέση Ανατολή.

«Το θεωρούμε αυτό άνανδρη ενέργεια και επικίνδυνη εξέλιξη στην ισραηλινή πολιτική», τόνισε ο Μαχμούντ Αμπάς στο RIA.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι ισραηλινές αρχές κατοχής πρέπει να εγκαταλείψουν τις φιλοδοξίες τους και να τερματίσουν την επίθεσή τους εναντίον του λαού μας και της υπόθεσής μας, να συμμορφωθούν προς το διεθνές δίκαιο και να εφαρμόσουν την αραβική πρωτοβουλία για την ειρήνη, καθώς και άμεση και διαρκή κατάπαυση του πυρός και απόσυρση (των ενόπλων δυνάμεών τους) από τη Λωρίδα της Γάζας», έκρινε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.