Η Μαρίν Λεπέν δήλωσε σε συνέντευξή της στο CNN στις 5 Ιουλίου ότι το κόμμα της είναι κατά της συνέχισης της παροχής μακράς εμβέλειας πυραύλων στην Ουκρανία και της πιθανότητας αποστολής Γάλλων στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει εδώ και καιρό υποστηρίξει την παροχή μακράς εμβέλειας πυραύλων στην Ουκρανία και η Γαλλία ήδη παρέχει στην Ουκρανία πυραύλους μακράς εμβέλειας SCALP, το ισοδύναμο των βρετανικών Storm Shadows.

Ο Μακρόν δήλωσε τον Μάιο ότι δεν αποκλείει την πιθανότητα αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Μετά από μήνες συζητήσεων, ο Μακρόν δήλωσε στις 7 Ιουνίου ότι η Γαλλία ολοκληρώνει μια συμμαχία χωρών για την αποστολή στρατιωτικών εκπαιδευτών στην Ουκρανία.

Η Λεπέν μίλησε στο CNN πριν από το δεύτερο γύρο των εκλογών της Γαλλίας στις 7 Ιουλίου.

Η Λεπέν δήλωσε στο CNN ότι αναγνωρίζει πως η Ρωσία έχει παραβιάσει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και «έχουμε καταδικάσει τη Ρωσία σε αυτό το θέμα» και δηλώνει ότι η προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014 ήταν «πιο περίπλοκη από ό,τι φαίνεται».

«Έχουμε δύο κόκκινες γραμμές, την αποστολή Γάλλων στρατευμάτων στο ουκρανικό έδαφος και την παράδοση μακράς εμβέλειας όπλων που θα μπορούσαν να χτυπήσουν τη Ρωσία, και επομένως να κάνουν τη Γαλλία συμπολεμιστή σε αυτή τη σύγκρουση» δήλωσε η Λεπέν.

Η Λεπέν είναι η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Εθνικής Συσπείρωσης στο γαλλικό κοινοβούλιο, αλλά ο ηγέτης του κόμματος είναι ο 28χρονος ευρωβουλευτής Ζορντάν Μπαρντελά.

Ο Μπαρντελά δήλωσε στις 19 Ιουνίου ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία αν εκλεγεί πρωθυπουργός, αλλά απέκλεισε επίσης την αποστολή γαλλικών στρατευμάτων ή την προμήθεια της χώρας με όπλα μακράς εμβέλειας.

Οι εταίροι της Ουκρανίας είναι διχασμένοι ως προς το πόσο πρέπει να επιτραπεί στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει τα δυτικά όπλα για να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία.

Οι ΗΠΑ έδωσαν στην Ουκρανία άδεια την 1η Ιουνίου να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων των ρουκετών HIMARS, για να χτυπήσει στόχους στη Ρωσία κοντά στα σύνορα με την περιφέρεια του Χάρκοβο, μετά την ανανεωμένη επίθεση της Ρωσίας στην περιοχή στις 10 Μαΐου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ουκρανία εξακολουθεί να απαγορεύεται να χρησιμοποιεί τους ATACMS και άλλα όπλα μακράς εμβέλειας που έχουν προμηθευτεί από τις ΗΠΑ για επιθέσεις βαθύτερα στο εσωτερικό της Ρωσίας.