
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατηγόρησε σήμερα τον επικεφαλής της Σιν Μπετ ότι ερεύνησε χωρίς την άδειά του τον υπουργό Εθνικής Ασφάλειας, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ.
«Ο ισχυρισμός με βάση τον οποίο ο πρωθυπουργός είχε δώσει άδεια στον επικεφαλής της Σιν Μπετ, τον Ρόνεν Μπαρ, να συγκεντρώσει στοιχεία εις βάρος του υπουργού Μπεν Γκβιρ είναι ένα ακόμη ψέμα που αποκαλύφθηκε», τόνισε το γραφείο του Μ.Νετανιάχου.
Το τηλεοπτικό δίκτυο 12 του Ισραήλ μετέδωσε ότι η υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας (Σιν Μπετ) διεξήγαγε εδώ και μερικούς μήνες «μυστική διαδικασία» έρευνας για τον υπουργό, Μπεν Γκβιρ.
«Το έγγραφο που δημοσιεύθηκε, το οποίο περιέχει σαφή εντολή του επικεφαλής της Σιν Μπετ για τη συγκέντρωση στοιχείων εις βάρος πολιτικών αξιωματούχων, παραπέμπει σε σκοτεινά καθεστώτα, υπονομεύει τα θεμέλια της δημοκρατίας και έχει στόχο να ρίξει τη δεξιά κυβέρνηση», πρόσθετε η ανακοίνωση.
Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας χαρακτήρισε στο Χ τον Μπαρ «εγκληματία» και «ψεύτη, ο οποίος προσπαθεί τώρα να αρνηθεί την απόπειρά του να συνωμοτήσει κατά βουλευτών μιας δημοκρατικής χώρας, ακόμη και μετά την αποκάλυψη των εγγράφων στο κοινό και τον κόσμο».
Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ ανέστειλε την Παρασκευή την εφαρμογή της πρωτοφανούς απόφασης της κυβέρνησης να αποπέμψει τον Ρόνεν Μπαρ, μια κίνηση που επέτεινε τον βαθύ διχασμό της ισραηλινής κοινωνίας.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.