Η ανακοίνωση των σχεδίων για ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων μέσου και μικρότερου βεληνεκούς στη Γερμανία είχε στόχο να σώσει τη φήμη του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24.

«Η Ουάσιγκτον λαμβάνει μια σειρά μέτρων για να σώσει τον φιλελεύθερο Δημοκρατικό υποψήφιο μετά την αποτυχία της τηλεμαχίας του, όταν ολόκληρη η χώρα τρομοκρατήθηκε και άρχισε να ρωτά πώς η πολιτική πληροφόρησης των ΗΠΑ θα μπορούσε να είχε καταστήσει αδύνατο για την κυβέρνηση και το κοινό να αποκτήσουν μια πραγματική ιδέα για τη φυσική κατάσταση του Μπάιντεν» είπε.

«Όλα αυτά γίνονται για να αποσπάσουν με κάποιο τρόπο την προσοχή του κοινού από το ζήτημα που αντιμετωπίζουν τώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής» πρόσθεσε ο διπλωμάτης.

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, γι’ αυτό γίνονται δραστικά βήματα, γίνονται δηλώσεις εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής και αναζωπυρώνεται η κατάσταση γύρω από την Ουκρανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ουάσιγκτον και το Βερολίνο δήλωσαν νωρίτερα σε κοινή τους δήλωση ότι οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν την ανάπτυξη πυραυλικών συστημάτων μεγάλης εμβέλειας στη Γερμανία το 2026, «οι οποίες έχουν σημαντικά μεγαλύτερη εμβέλεια από τις τρέχουσες χερσαίες πυροβολαρχίες στην Ευρώπη».