ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι το νέο "Oruc Reis" για όποιον δεν το έχει καταλάβει...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Μ.Ζαχάροβα: «Πρέπει η Δύση και το Κίεβο να σεβαστούν την αυτοδιάθεση των λαών του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ όπως έγινε και με την Κριμαία»

Τί δήλωσε για την πιθανότητα ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Μ.Ζαχάροβα: «Πρέπει η Δύση και το Κίεβο να σεβαστούν την αυτοδιάθεση των λαών του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ όπως έγινε και με την Κριμαία»

Η επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία και η ανεξαρτησία των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ είναι εδραιωμένες εδαφικές πραγματικότητες που το Κίεβο και οι αρχές άλλων χωρών πρέπει να αναγνωρίσουν, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σε συνέντευξή της στην ισπανική εφημερίδα ABC κι απαντώντας στην ερώτηση αν οι «εδαφικές απαιτήσεις για την Ουκρανία» δυσχεραίνουν την επίτευξη συμφωνίας.

«Πρόκειται για ήδη καθιερωμένες εδαφικές πραγματικότητες που το Κίεβο και οι άλλες χώρες πρέπει να αναγνωρίσουν. Προέκυψαν εξαιτίας της πολιτικής των ίδιων των αρχών του Κιέβου, οι οποίες ήρθαν στην εξουσία μέσω ενός νεοναζιστικού πραξικοπήματος το 2014. Η Κριμαία επέστρεψε στη Ρωσία, οι Λαϊκές Δημκρατίας Ντονέτσκ και Λουχάνσκ έγιναν ανεξάρτητες οντότητες. Πρέπει να σεβαστούμε τη νόμιμη και τεκμηριωμένη επιλογή των λαών και το δικαίωμα των εθνών στην αυτοδιάθεση, όπως κατοχυρώνεται στον Χάρτη του ΟΗΕ», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών μίλησε και για την πιθανότητα ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, επισημαίνοντας πως αν το πράξουν, θα μετατραπούν σε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ της Συμμαχίας και της Ρωσίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εάν η Φινλανδία και η Σουηδία ενταχθούν στη Συμμαχία, θα μετατραπούν σε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ του βορειοατλαντικού μπλοκ και της Ρωσίας, με όλες τις επακόλουθες συνέπειες και για τις διαχρονικά δοκιμασμένες σχέσεις καλής γειτονίας μας. Αυτό επιδιώκουν οι λαοί της Σουηδίας και της Φινλανδίας;» – ανέφερε η Ζαχάροβα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.