ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Με «στρατιωτική επέμβαση από κοινού με την Κίνα» προειδοποίησε η Ρωσία τις ΗΠΑ αν εγκαταστήσουν βαλλιστικούς πυραύλους στην Ιαπωνία!

«Η απάντηση ημών και του Πεκίνου δεν θα είναι πολιτική»

Με «στρατιωτική επέμβαση από κοινού με την Κίνα» προειδοποίησε η Ρωσία τις ΗΠΑ αν εγκαταστήσουν βαλλιστικούς πυραύλους στην Ιαπωνία!

Σκληραίνει κι άλλο την στάση της η Ρωσία απέναντι στις ΗΠΑ αυτή τη φορά όχι λόγω της Ουκρανίας αλλά λόγω της μεταφοράς αμερικανικών βαλλιστικών  πυραύλων μέσου βεληνεκούς στην Ιαπωνία έστω και εάν πρόκειται για την πραγματοποίηση ασκήσεων.

Όπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών:

«Εξετάζουμε την περίπτωση πραγματοποίησης μιας συνολικής στρατιωτικής επέμβασης σε περίπτωση ανάπτυξης αμερικανικών πυραύλων στην Ιαπωνία», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή τα δημοσιεύματα για εγκατάσταση αμερικανικών πυραύλων στην Ιαπωνία

Οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την ανάπτυξη ενός συστήματος πυραύλων μέσης  εμβέλειας στην Ιαπωνία για κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, δήλωσε η υπουργός Στρατού των ΗΠΑ, σε μια κίνηση που σίγουρα εξοργίσει τόσο την Κίνα όσο και τη Ρωσία.

Η Christine Wormuth, η γραμματέας του στρατού των ΗΠΑ, είπε σε μια εκδήλωση στη Βιρτζίνια νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η ανάπτυξη της Task Force Multi-Domain του Στρατού – μια νέα μονάδα που φιλοξενεί το σύστημα πυραύλων Mid-Range Capability, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως Typhon — είχε συζητηθεί κατά την επίσκεψή της στην Ιαπωνία τον περασμένο μήνα.

Είχα μια εποικοδομητική επίσκεψη στην Ιαπωνία, μια σπουδαία συζήτηση με τον υπουργό Άμυνας (Μινόρου) Κιχάρα», είπε ο Wormuth sto Defense News την Τετάρτη.

«Ξέρετε, νομίζω ότι θα μας ενδιέφερε πολύ, προφανώς, να δούμε την … η Ομάδα Εργασίας πολλαπλών Τομέων … να λειτουργεί εκτός Ιαπωνίας ως μέρος των ασκήσεων

«Έχουμε καταστήσει σαφές το ενδιαφέρον μας για αυτό με τις Ιαπωνικές Δυνάμεις Αυτοάμυνας», είπε, σημειώνοντας ότι οποιαδήποτε ανάπτυξη θα «είναι σε απόλυτη συνεννόηση  με την  ιαπωνική κυβέρνηση».

Η Ρωσία αντέδρασε την Τετάρτη ότι η συνεργασία της με την Κίνα δεν στοχεύει σε τρίτες χώρες, αλλά οι δύο δυνάμεις θα μπορούσαν να «συνδυάσουν το δυναμικό τους» εάν αντιμετωπίσουν μια απειλή από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι η Μόσχα και το Πεκίνο θα απαντήσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες από κοινού», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα όταν ρωτήθηκε για πιθανή ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων στην Ιαπωνία.

Οι Japan Times ανέφεραν στις 7 Σεπτεμβρίου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για την ανάπτυξη ενός πυραυλικού συστήματος μεσαίας εμβέλειας Typhon στην Ιαπωνία για κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.

«Είναι σαφές ότι τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα θα αντιδράσουν στην εμφάνιση πρόσθετων και πολύ σημαντικών πυραυλικών απειλών και η αντίδρασή τους δεν θα είναι πολιτική, κάτι που έχει επίσης επανειλημμένα επιβεβαιωθεί από τις δύο χώρες», είπε η Ζαχάροβα στους δημοσιογράφους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.