Ο 72χρονος Χάρβεϊ Γουάινστιν σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, διαγνώστηκε με χρόνια μυελογενή λευχαιμία, μια μορφή καρκίνου η οποία επηρεάζει τον μυελό των οστών και το αίμα.

Πηγές του αμερικανικού δικτύου αναφέρουν ότι ο 72χρονος πρώην μεγιστάνας του κινηματογράφου υποβάλλεται σε θεραπεία στη φυλακή της Νέας Υόρκης όπου εκτίει την ποινή του, έχοντας καταδικαστεί σε εγκλήματα σεξουαλικής φύσης.

Ο επίσημος εκπρόσωπος του Γουάινστιν για θέματα υγείας στη Νέα Υόρκη, Κρεγκ Ρόθφελντ, αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα, δηλώνοντας: «Σεβόμενοι την ιδιωτικότητα του κ. Γουάινστιν, δεν θα κάνουμε περαιτέρω δηλώσεις».

Σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία, η χρόνια μυελογενής λευχαιμία είναι μια μορφή καρκίνου που ξεκινά από τα αιμοποιητικά κύτταρα του μυελού των οστών και επηρεάζει το αίμα. Περίπου το 15% των περιπτώσεων λευχαιμίας σε ενήλικες ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Ο Γουάινστιν, που εκτίει την ποινή του στη φυλακή της νήσου Ράικερς στη Νέα Υόρκη, αναμένοντας να δικαστεί και για άλλες υποθέσεις σεξουαλικών επιθέσεων, φέρεται να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα υγείας.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Μπελβιού για επέμβαση καρδιάς μετά από έντονους πόνους στο στήθος, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποί του στο ABC News. Νωρίτερα φέτος, και πιο συγκεκριμένα τον Ιούλιο, οι εκπρόσωποί του δήλωσαν ότι νοσηλεύτηκε για «πληθώρα προβλημάτων υγείας», συμπεριλαμβανομένων των COVID-19 και πνευμονίας.

Επιπλέον, ο πρώην παραγωγός ταινιών πάσχει από διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση, στένωση σπονδυλικής στήλης, συσσώρευση υγρού στην καρδιά και τους πνεύμονες, καθώς και από διάφορες άλλες παθήσεις.

Ο Γουάινστιν εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών μετά την καταδίκη του για βιασμό στην Καλιφόρνια.

Το 2020 καταδικάστηκε στη Νέα Υόρκη για βιασμό και σεξουαλική επίθεση σε ηθοποιό, καθώς και για τον εξαναγκασμό σε στοματικό σεξ μιας βοηθού παραγωγής, και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 23 ετών.

Ωστόσο, το Εφετείο της Νέας Υόρκης ανέτρεψε την ετυμηγορία τον Απρίλιο, κρίνοντας ότι ο δικαστής της δίκης επέτρεψε λανθασμένα την κατάθεση μαρτύρων που δεν είχαν άμεση σχέση με τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο Γουάινστιν.

Η επανεκδίκαση της υπόθεσης είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο, αλλά οι εισαγγελείς θεώρησαν ότι αυτό ήταν «ανέφικτο».

Οι κατηγορίες εναντίον του Γουάινστιν πυροδότησαν το κίνημα MeToo το 2017, και αποτελεί υπόθεση σταθμό στον αγώνα των γυναικών ενάντια στη σεξουαλική παρενόχληση.

Πάνω από 80 γυναίκες κατηγόρησαν τον πρώην παραγωγό για παρενόχληση, σεξουαλική επίθεση ή βιασμό: ανάμεσά τους και οι διάσημες ηθοποιοί Αντζελίνα Τζολί, Γκουίνεθ Πάλτροου και Άσλεϊ Τζουντ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Γουάινστιν ισχυρίζεται ότι όλες οι σεξουαλικές σχέσεις ήταν συναινετικές.