
Μια σοβαρή απώλεια από το PKK μετρούν οι Τούρκοι εάν αληθεύουν οι πληροφορίες. Σύμφωνα με αυτές ένα από τα πλέον σύγχρονα και ικανά τουρκικά UAV το AKINCI που κατασκευάζει η Baykar καταρρίφθηκε σήμερα, ενώ πετούσε πάνω από το ιρακινό Κουρδιστάν.
Το UAV που πετούσε πιθανότατα σε αποστολή βομβαρδισμού κουρδικών δυνάμεων καταρρίφθηκε απο σύστημα MANPADS.
Το AKINCI που θεωρείται το πιο νεότερο επίτευγμα της τουρκικής βιομηχανίας μπορει να περιπολεί σε ύψος 9.100 μ. έχοντας αυτονομία 25 ωρών.
Το AKINCI έχει παραδοθεί έως τώρα στον τουρκικό Στρατό (8 μονάδες), στην Αεροπορία (6 μονάδες) και στη ΜΙΤ (μια μονάδα).
Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό από ποια υπηρεσία ήταν αυτό που καταρρίφθηκε.
#Breaking: Another disgrace for the #TurkishAirForce. HPG shot down a #Turkish Bayraktar Akinci drone in Iraqi Kurdistan. Watch its burning wreckage 👇 pic.twitter.com/oIQe95Uo2u
— Babak Taghvaee – The Crisis Watch (@BabakTaghvaee1) March 16, 2025
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.