ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δοκιμή drone σε κατοικημένη περιοχή με πλαστά σήματα της Πολεμικής Αεροπορίας: Μόνο στην Ελλάδα!

Μεξικό: Άγριες συγκρούσεις μεταξύ εμπόρων ναρκωτικών – Τουλάχιστον 19 νεκροί

Οι αρχές υπογραμμίζουν πως οι δύο εγκληματικές οργανώσεις «διεκδικούν τον έλεγχο αυτής της μεθοριακής ζώνης»

Μεξικό: Άγριες συγκρούσεις μεταξύ εμπόρων ναρκωτικών – Τουλάχιστον 19 νεκροί

Σύγκρουση μεταξύ δύο καρτέλ των ναρκωτικών στη νότια πολιτεία Τσιάπας στο Μεξικό σημειώθηκε με αποτέλεσμα τουλάχιστον 19 άνθρωποι να σκοτωθούν, ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, το υπουργείο Ασφαλείας.

Μέσα σ’ ένα φορτηγό με εμπορεύματα, «14 άνδρες βρέθηκαν δολοφονημένοι με πυροβόλο όπλο, δύο άλλοι μέσα στην καμπίνα, δύο στο δρόμο και ένας άλλος σε απόσταση περίπου 100 μέτρων», διευκρινίσθηκε στην ανακοίνωση. Προηγουμένως είχε ανακοινωθεί πως οι νεκροί είναι 20.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή στην πόλη Λα Κονκόρντια, μερικές ώρες δρόμο από τα σύνορα με τη Γουατεμάλα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι πρώτες έρευνες δείχνουν πως πρόκειται για μια «σύγκρουση» ανάμεσα στο καρτέλ της Σιναλόα, ένα από τα ισχυρότερα της χώρας, και μια αντίπαλη παράταξη που φέρει την ονομασία «καρτέλ της Τσιάπας και της Γουατεμάλας».

Οι αρχές υπογραμμίζουν πως οι δύο εγκληματικές οργανώσεις «διεκδικούν τον έλεγχο αυτής της μεθοριακής ζώνης» και, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «διαπιστώθηκε πως τουλάχιστον τέσσερα από τα πρόσωπα που σκοτώθηκαν έφεραν ταυτότητες που εκδίδονται από την κυβέρνηση της Γουατεμάλας».

Αφού ειδοποιήθηκαν το Σάββατο για την παρουσία πτωμάτων σε αγροτικό δρόμο, οι δυνάμεις της τάξης ανακάλυψαν τους δολοφονημένους μέσα σ’ ένα φορτηγό εμπορευμάτων, διευκρίνισαν.

Πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις προσώπων που συνδέονται «με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, τη διακίνηση ανθρώπων και το λαθρεμπόριο όπλων» στην περιοχή όπου εκτυλίχθηκαν αυτά τα γεγονότα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το περασμένο σαββατοκύριακο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση διέταξε την ανάπτυξη 1.200 στρατιωτών για να ενισχυθεί η ασφάλεια κατά μήκος των συνόρων με τη Γουατεμάλα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.