ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Μεξικό: Έντεκα πτώματα εντοπίστηκαν σε πόλη που γειτονεύει με τις ΗΠΑ – Δύο ήταν αποκεφαλισμένα

Η περιοχή όπου ανακτήθηκαν τα πτώματα έχει μετατραπεί σε θέατρο σύγκρουσης συμμοριών για τον έλεγχο του τομέα, που γειτονεύει με το Τέξας

Μεξικό: Έντεκα πτώματα εντοπίστηκαν σε πόλη που γειτονεύει με τις ΗΠΑ – Δύο ήταν αποκεφαλισμένα

Eντοπίστηκαν χθες Παρασκευή στη μεξικανική πόλη Οχινάγα, στα σύνορα με τις ΗΠΑ, μέρος οδού διακίνησης ουσιών στην πολιτεία Τσιουάουα, τα πτώματα έντεκα ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων δύο που είχαν αποκεφαλιστεί.

Η περιοχή όπου ανακτήθηκαν τα πτώματα έχει μετατραπεί σε θέατρο σύγκρουσης συμμοριών για τον έλεγχο του τομέα, που γειτονεύει με το Τέξας.

Μιλώντας στον Τύπο, ο πολιτειακός εισαγγελέας Σέσαρ Χαουρέγκι τόνισε «μας ενημέρωσαν για τον εντοπισμό 11 πτωμάτων στα περίχωρα της πόλης Οχινάγα, συμπεριλαμβανομένων δυο αποκεφαλισμένων», προσθέτοντας ότι μήνυμα, που προφανώς είχε αφεθεί από κακοποιούς, βρέθηκε κοντά στα θύματα.

Ο εισαγγελέας Χαουρέγκι πάντως εκτίμησε πως δεν υπάρχει σχέση ανάμεσα σε αυτό το φονικό και την εσωτερική σύγκρουση στο καρτέλ Σιναλόα, που συνταράσσει την ομώνυμη πολιτεία επί σχεδόν δύο εβδομάδες κι έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από σαράντα ανθρώπους.

Η Οχινάγα, που απέχει κάπου 400 χιλιόμετρα από τη Σιουδάδ Χουάρες, τη μεγαλύτερη πόλη στην πολιτεία Τσιουάουα, έχει περίπου 22.000 κατοίκους. Βρίσκεται στην όχθη του Ρίο Μπράβο, του ποταμού που αποτελεί φυσικό σύνορο του Μεξικού και των ΗΠΑ, απέναντι στην αμερικανική πόλη Πρεζίντιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ατελείωτο κύμα βίας που αποδίδεται στις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος από τις αρχές του Μεξικού έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 450.000 ανθρώπους, ενώ άλλοι 100.000 χαρακτηρίζονται αγνοούμενοι, σύμφωνα με επίσημα δεδομένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.