ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Μεξικό: Συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας του 51χρονου ιερωμένου (φώτο-βίντεο)

Δολοφονήθηκε την Κυριακή, καθώς έφευγε αφού ολοκλήρωσε λειτουργία σε εκκλησία στη Σαν Κριστόμπαλ ντε λας Κάσας

Μεξικό: Συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας του 51χρονου ιερωμένου (φώτο-βίντεο)

Οι αρχές του Μεξικό, συνέλαβαν τον δράστη της δολοφονίας του Μαρσέλο Πέρες αυτόχθονα ρωμαιοκαθολικού ιερωμένου στρατευμένου στην υπόθεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που διαπράχθηκε την Κυριακή στην πολιτεία Τσιάπας.

«(Εκφράζω) την ευγνωμοσύνη μου στις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες με ενημέρωσαν ότι συνελήφθη ο φυσικός αυτουργός» της δολοφονίας «του πατέρα Μαρσέλο», τόνισε μέσω X ο Ρουτίλιο Εσκανδόν, ο κυβερνήτης της Τσιάπας.

Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά τη σύλληψη.

Νωρίτερα, χθες το πρωί, εκατοντάδες άνθρωποι παραβρέθηκαν στην κηδεία του ιερωμένου στη Σαν Αντρές Λαραϊνσάρ, από όπου καταγόταν.

Ο φερόμενος ως ύποπτος κατονομάστηκε ως «Έντγκαρ ‘Ν.’» από την πολιτειακή εισαγγελία στην Τσιάπας.

Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούδια Σέινμπαουμ ανακοίνωσε παράλληλα χθες πως την έρευνα για την υπόθεση ανέλαβε να διενεργήσει η γενική εισαγγελία.

Ο ιερωμένος Μαρσέλο Πέρες, 51 ετών, δολοφονήθηκε την Κυριακή, καθώς έφευγε αφού ολοκλήρωσε λειτουργία σε εκκλησία στη Σαν Κριστόμπαλ ντε λας Κάσας.

Οι αρχές είχαν αποφασίσει να ληφθούν προληπτικά μέτρα προστασίας του, κατόπιν προτροπής της Διαμερικανικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΔΕΑΔ).

Ο παπάς, που ανήκε στην εθνότητα Τσοτσίλ των Μάγια, είχε δεχθεί απειλές, κυρίως εξαιτίας του ότι είχε καταγγείλει επανειλημμένα τη διακίνηση ναρκωτικών και τη βία που μαστίζουν την Τσιάπας.

Η πολιτεία, στα σύνορα με τη Γουατεμάλα, έχει μετατραπεί τα τελευταία χονδρικά τέσσερα χρόνια σε θέατρο ανελέητης σύγκρουσης συμμοριών για τον έλεγχο των εκβιάσεων, της διακίνησης μεταναστών και ναρκωτικών.

Η ρωμαιοκαθολική εκκλησία απαίτησε προχθές Δευτέρα οι μεξικανικές αρχές να βάλουν τέλος στη βία στην Τσιάπας και να εξιχνιάσουν τον φόνο ώστε να τιμωρηθούν «οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί» του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τα τέλη του 2006, όταν άρχισε ο λεγόμενος «πόλεμος κατά των ναρκωτικών» στο Μεξικό, με απόφαση του προέδρου την εποχή Φελίπε Καλδερόν (2006-2012), έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 450.000 άνθρωποι, ενώ άλλοι 100.000 έχουν εξαφανιστεί, κατά επίσημα δεδομένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.