ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Μεξικό: Συνελήφθη ο ηγέτης του πανίσχυρου καρτέλ ναρκωτικών Σιναλόα – Συνιδρυτής μαζί με τον διαβόητο «Ελ Τσάπο»

Ο Θαμπάντα ήταν για δεκαετίες επικεφαλής του λαθρεμπορίου που διεξήγαγε το καρτέλ

Μεξικό: Συνελήφθη ο ηγέτης του πανίσχυρου καρτέλ ναρκωτικών Σιναλόα – Συνιδρυτής μαζί με τον διαβόητο «Ελ Τσάπο»

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι ένας από τους πλέον ισχυρούς βαρώνους ναρκωτικών στο Μεξικό και όλου του κόσμου συνελήφθη από τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Πρόκειται για τον συνιδρυτή, μαζί με τον διαβόητο «Ελ Τσάπο», και για δεκαετίες αρχηγό του καρτέλ Σιναλόα, Ισμαέλ Θαμπάντα, γνωστό και ως «Ελ Μάγιο». Μαζί του συνελήφθη ο Χοακίν Γκουσμάν Λόπεσ, γιος του Ελ Τσάπο (πραγματικό όνομα Χοακίν Γκουθμάν)

Η σύλληψη έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Ελ Πάσο του Τέξας.

Οι αμερικανικές Αρχές και ειδικότερα η η Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών διέθεταν το ποσό των 15 εκατ. δολαρίων για όποιον έχει αξιόπιστες πληροφορίες για τη σύλληψη του Θαμπάντα.

Ο Θαμπάντα ήταν για δεκαετίες επικεφαλής του λαθρεμπορίου που διεξήγαγε το καρτέλ, είχε πάντως χαμηλό προφίλ.

Ο Χοακίν Γκουσμάν Λόπες είναι ένας από τους λεγόμενους «τσαπίτος», τους γιους του διαβόητου βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν Γκουσμάν Λοέρα ή «Ελ Τσάπο» που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης σε αμερικανική φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Και οι δύο συλληφθέντες αντιμετωπίζουν σωρεία κατηγοριών από τις διωκτικές αρχές των ΗΠΑ για τον ρόλο τους στις δραστηριότητες της συμμορίας, ιδίως για την παραγωγή και διακίνηση φαιντανύλης, εξαιρετικά θανατηφόρου οπιοειδούς.

Η χρήση φαιντανύλης, σύμφωνα με τις αρχές, είναι η κυριότερη αιτία θανάτου των Αμερικανών στο ηλικιακό φάσμα 18-45 ετών και κυριολεκτικά οδηγεί την αμερικανική κοινωνία στην κατάρρευση.

Τα μεξικανικά καρτέλ είναι πανίσχυρα. Διαθέτουν τεράστιους ιδιωτικούς, δολοφόνους με «τζιχαντιστική» αποφασιστικότητα (οι sicarios) και προϋπολογισμούς κρατών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το «μακρύ» τους χέρι φτάνει παντού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.