Ένα μέλος της Χεζμπολάχ που υπέστη τραυματισμούς στα χέρια και στα μάτια του, όταν εξερράγη ο βομβητής του, περιγράφει τη στιγμή της έκρηξης και εξηγεί γιατί η οργάνωση χρησιμοποιεί τη συσκευή αυτή για να επικοινωνεί.

«Είμαι μέλος του αθλητικού τμήματος της Χεζμπολάχ, είμαι προπονητής».

Με αυτόν τον τρόπο συστήνεται ο Χαντί, μπροστά στην ομάδα του BFMTV. Στο δωμάτιό του, στο νοσοκομείο Hôtel Dieu στη Βηρυτό του Λιβάνου, αυτό το μέλος της Χεζμπολάχ αφηγείται την επίθεση που υπέστη, καθώς ο βομβητής του εξερράγη στο χέρι του.

Πολλά μέλη αυτού του ισλαμιστικού κινήματος – η ένοπλη πτέρυγα του οποίου περιλαμβάνεται στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων της Ε.Ε. – εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε αυτό το νοσοκομείο, ένα από τα μεγαλύτερα της λιβανέζικης πρωτεύουσας.

Οι εκρήξεις βομβητών και walkie-talkies, που σημειώθηκαν την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου και την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, προκάλεσαν τον θάνατο 37 ανθρώπων, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

Σχεδόν 3.000 τραυματίστηκαν.

«Πόνεσα στα χέρια και στα μάτια»

«Την ημέρα της επίθεσης, ήμουν στη δουλειά, χτύπησε ο βομβητής μου και ήθελα να τον κοιτάξω», είπε ο Χαντί και πρόσθεσε:

«Ξαφνιάστηκα γιατί το είχα βάλει στο αθόρυβο. Και τότε είδα τον βομβητή μου να εκρήγνυται στο χέρι μου.

Πόνεσαν τα χέρια και τα μάτια μου.

Δεν μπορούσα να δω τίποτα πια, κάλεσα βοήθεια.

Γύρω μου υπήρχαν πολλοί άλλοι τραυματίες».

Ο ίδιος που τραυματίστηκε στο χέρι και έχει επίδεσμο, ήταν περιτριγυρισμένος από τους γονείς του και τη σύζυγό του.

Αυτό το μέλος της Χεζμπολάχ ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί τον βομβητή του εδώ και αρκετούς μήνες, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του εντός της οργάνωσης.

Στη συνέχεια, ο Χαντί ανέφερε:

«Το τηλέφωνο είναι επικίνδυνο για εμάς, είναι ο ευκολότερος τρόπος να μας εντοπίσουν και να μας ακολουθήσουν.

Αν θέλεις να προετοιμάσεις κάτι χωρίς να το μάθει κανείς, το κάνεις κρυφά.

Αυτό κάνουμε στη Χεζμπολάχ. Επικοινωνούμε μυστικά για να μην εκτεθούμε».

Η ένταση μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, ιδιαίτερα μετά τις πρώτες εκρήξεις βομβητών την Τετάρτη (18/9).

Μάλιστα, τηην Παρασκευή (20/9), το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι «εξουδετέρωσε» τον επικεφαλής της επίλεκτης παραστρατιωτικής μονάδας της Χεζμπολάχ, Ιμπραχίμ Ακίλ, καθώς και άλλα υψηλόβαθμα μέλη του λιβανέζικου ισλαμιστικού κινήματος σε αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!