Αγγελιοφόρος του μηνύματος Πούτιν ήταν ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ρωσίας Σ.Σοϊγκού που επισκέφτηκε την Τεχεράνη το βράδυ της Δευτέρας 5 Αυγούστου όπου ο Β.Πούτιν ζήτησε από τον Α.Χαμενεΐ να δώσει μία «συγκρατημένη απάντηση» στο Ισραήλ για την δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ι.Χανίγια και να αποφύγει να χτυπήσει αμάχους.

Σύμφωνα με το Reuters το Ιράν ζήτησε από τη Μόσχα να επισπεύσει τις παραδόσεις των μαχητικών αεροσκαφών Sukhoi Su-35, με τις πηγές να αναφέρουν ότι η Μέση Ανατολή βρίσκεται στα πρόθυρα ενός μεγάλου πολέμου και πως έναν τέτοιο πόλεμο προσπαθούν να πυροδοτήσουν αυτοί που βρίσκονται πίσω από τη δολοφονία του Χανίγια.

Η Ρωσία έχει καλλιεργήσει στενότερους δεσμούς με το Ιράν από την έναρξη του πολέμου της με την Ουκρανία και έχει δηλώσει ότι ετοιμάζεται να υπογράψει μια ευρεία συμφωνία συνεργασίας με την Τεχεράνη.

Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν και τη Δευτέρα δήλωσε ότι η Τεχεράνη δεν επιδιώκει να αυξήσει τις περιφερειακές εντάσεις, αλλά χρειάζεται να τιμωρήσει το Ισραήλ για να αποτρέψει περαιτέρω αστάθεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!