ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Μπαγκλαντές: Διαδηλωτές εισέβαλαν στα γραφεία της κεντρικής τράπεζας – Υπέβαλε παραίτηση ο διοικητής

Το κίνημα που εκδίωξε τη Χασίνα στο Μπαγκλαντές παραμένει ενεργό, καταγγέλλοντας τους τραπεζίτες

Μπαγκλαντές: Διαδηλωτές εισέβαλαν στα γραφεία της κεντρικής τράπεζας – Υπέβαλε παραίτηση ο διοικητής

Ο διοικητής της Τράπεζας του Μπαγκλαντές, Αμπντούρ Ρουφ Ταλουκντέρ, παραιτήθηκε, σύμφωνα με σημερινή αναφορά του Bloomberg News, το οποίο επικαλείται πηγές ενημερωμένες για το θέμα.

Η παραίτησή του ακολούθησε λίγες ημέρες μετά την εισβολή διαδηλωτών στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας, εν μέσω ενός έντονου κύματος βίαιων διαδηλώσεων που ξέσπασαν στη χώρα.

Ο Ταλουκντέρ παραιτήθηκε την Παρασκευή επικαλούμενος «προσωπικούς λόγους» για την παραίτησή του

Η παραίτηση του Ταλουκντέρ αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου κύματος αποχωρήσεων από κυβερνητικούς, αυτόνομους και ημιαυτόνομους θεσμούς μετά την πρόσφατη πτώση της κυβέρνησης.

Η παραίτησή του ακολουθεί την εξέγερση που οδήγησε στην αποπομπή της πρωθυπουργού Σέιχ Χασίνα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με πηγές της Τράπεζας του Μπαγκλαντές, ο Ταλουκντέρ δεν ήταν παρών στο γραφείο μετά την αναχώρηση της πρώην πρωθυπουργού Σέιχ Χασίνα με ελικόπτερο από τη χώρα τη Δευτέρα, που προκλήθηκε από μια μαζική εξέγερση υπό την ηγεσία του Φοιτητικού Κινήματος κατά των Διακρίσεων.

Στις 7 Αυγούστου, τέσσερις υποδιοικητές της Τράπεζας του Μπαγκλαντές συμφώνησαν επίσης να παραιτηθούν λόγω της αυξανόμενης κριτικής.

Από αυτούς, μόνον ένας υπέβαλε επίσημα την παραίτησή του στον εκτελεστικό διευθυντή της κεντρικής τράπεζας.

Οι άλλοι υποδιοικητές έχουν δηλώσει ότι θα παραιτηθούν σύντομα.

Τραπεζικοί υπάλληλοι, τους κατηγορούν ότι επέτρεψαν την υπεξαίρεση των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα εκείνη την ημέρα, αξιωματούχοι της Τράπεζας του Μπαγκλαντές είχαν ζητήσει την παραίτηση τόσο του διοικητή όσο και των υποδιοικητών, ισχυριζόμενοι τη συμμετοχή τους σε οικονομική κακοδιαχείριση και λεηλασία πόρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.