ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ωραίος ο Κασσελάκης: Φτιάχνει «νέο ΣΥΡΙΖΑ», αφού δεν τον γουστάρουν στον παλιό! Ψηφοφόρους πού θα βρει;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Μπαγκλαντές: Εντείνονται η βία και οι διαδηλώσεις – Στους 105 έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών

Μεγάλος ο αριθμός των νεκρών φοιτητών από τα πυρά της αστυνομίας

Μπαγκλαντές: Εντείνονται η βία και οι διαδηλώσεις – Στους 105 έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών

Στους 105 ανέρχονται οι νεκροί από τις ταραχές που συγκλονίζουν το Μπανγκλαντές, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε στοιχεία από τα νοσοκομεία της χώρας.

Οι ταραχές αυτές έχουν προκαλέσει σοβαρές διαταραχές, με τους περισσότερους από τους νεκρούς να είναι φοιτητές που σκοτώθηκαν από πυρά αστυνομικών.

Οι φοιτητές διαδηλώνουν εδώ και εβδομάδες ζητώντας την κατάργηση του συστήματος ποσοστώσεων για τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα, υποστηρίζοντας ότι το σημερινό σύστημα είναι άδικο και βασισμένο σε διακρίσεις.

Συγκεκριμένα, το 30% των θέσεων καλύπτεται από παιδιά των αγωνιστών της ανεξαρτησίας του Μπανγκλαντές, το 10% από γυναίκες και το 10% από πολίτες συγκεκριμένων περιοχών​​.

Νωρίτερα σήμερα, οι τηλεπικοινωνίες διακόπηκαν και τα τηλεοπτικά κανάλια σταμάτησαν να μεταδίδουν πρόγραμμα, σε μια προσπάθεια των αρχών να καταστείλουν τις ταραχές.

Οι αρχές επίσης περιόρισαν ορισμένες υπηρεσίες της κινητής τηλεφωνίας, ενώ οι διαδηλώσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση​​. 

Η Διεθνής Αμνηστία και ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ, καταδίκασαν τη βία κατά των ειρηνικών διαδηλωτών, καλώντας το Μπανγκλαντές να εγγυηθεί την ασφάλεια όλων των πολιτών που διαδηλώνουν ειρηνικά.

Οι φοιτητές συνεχίζουν να πιέζουν για αλλαγές στο σύστημα, ζητώντας να διατηρηθούν μόνο οι ποσοστώσεις για τις εθνικές μειονότητες και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, υποστηρίζοντας ότι το τρέχον σύστημα ευνοεί τα παιδιά των υποστηρικτών της πρωθυπουργού Σεΐχ Χασίνα, η οποία κυβερνά από το 2009​.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, η κοινωνικο-πολιτική πόλωση του Μπαγκλαντές έχει μεταφερθεί & στην Ελλάδα, καθώς σε εκδηλώσεις που διοργανώνονται από την πρεσβεία γίνονται συχνά επεισόδια μεταξύ των αντίπαλων «στρατοπέδων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.