Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Πολωνία η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στην Βαρσοβία όπου είχε επαφές με την πολωνική ηγεσία.

Ο Πολωνός ευρωβουλευτής Γκρέγκορζ Μπράουν αντέδρασε λέγοντας:

«Μπλινκεν γύρνα πίσω, το συντομότερο δυνατό. Εξαφανίσου. Δεν σε θέλουμε εδώ. Δεν θέλουμε ο πολωνικός λαός να πληρώσει και να πεθάνει για τους πολέμους σου», είπε ο Μπράουν.

Από την άλλη πλευρά  όμως η πολωνική κυβέρνηση μέσω του υπουργού Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι ζήτησε τον βομβαρδισμό της Ρωσίας με όπλα μακρού πλήγματος.

 «Θα πρέπει να συνεχίσουμε να παραδίδουμε προηγμένα συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία και να άρουμε τους περιορισμούς στη χρήση όπλων μεγάλης εμβέλειας», δήλωσε ο Ράντοσλαβ Σικόρσκι σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μπλίνκεν.

Ο Μπλίνκεν, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην Ευρώπη, είπε ότι είχε εκτενείς συζητήσεις με Ουκρανούς αξιωματούχους στο Κίεβο την Τετάρτη για το πώς βλέπουν την εξέλιξη του πολέμου και ποιες είναι οι ανάγκες τους, αλλά αρνήθηκε να πει εάν η Ουάσιγκτον ήταν έτοιμη να εγκρίνει τέτοια χτυπήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτό που μάθαμε από τους Ουκρανούς εταίρους μας θα ενημερώσει τις συζητήσεις που θα κάνουμε με άλλους συμμάχους και άλλους εταίρους τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, καθώς εργαζόμαστε και σκεφτόμαστε τους επόμενους μήνες», είπε ο Μπλινκεν.