ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτές τις κεφαλές του νέου διηπειρωτικού βλήματος της Ρωσίας που έπεσε στην Ουκρανία δεν τις προλαβαίνει ούτε το μάτι...
prodeals

Ν.Μεντβέντεφ: «Η έλλειψη σεβασμού για την ασυλία των χωρών θα μπορούσε να είναι βήμα προς τον πόλεμο»

«Θεατρικό ίδρυμα» χαρακτήρισε το Διεθνές Δικαστήριο

Ν.Μεντβέντεφ: «Η έλλειψη σεβασμού για την ασυλία των χωρών θα μπορούσε να είναι βήμα προς τον πόλεμο»

Η αποτυχία να αναγνωρίσουν ότι οι χώρες και οι αξιωματούχοι τους έχουν ασυλία μπορεί μερικές φορές να είναι ένα βήμα προς τον πόλεμο, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Όσον αφορά την ασυλία, αυτό το θέμα έχει ήδη αναδειχθεί εδώ, και έχω ήδη μιλήσει γι’ αυτό. Εν ολίγοις, η αποτυχία αναγνώρισης της ασυλίας μιας χώρας, συμπεριλαμβανομένης της ασυλίας ιδιοκτησίας, της ασυλίας των αξιωματούχων, είναι ένα πιο αποφασιστικό βήμα προς την αρχή του πολέμου, και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και ενός παγκόσμιου πολέμου» είπε.

Σχολίασε τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κατά του πρώην υπουργού Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Βαλέρι Γκερασίμοφ.

Ο Μεντβέντεφ είπε ότι τα εντάλματα έρχονται σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο.

«Η Ρωσία, όπως και οι περισσότερες χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων, παρεμπιπτόντως, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και των μεγαλύτερων χωρών – η Κίνα, η Ινδία – δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος σε αυτό το θεατρικό ίδρυμα που ονομάζεται ICC» είπε.

«Οι προσπάθειες να εφαρμοστούν σε εμάς οι κανόνες μιας διεθνούς συνθήκης, στην οποία δεν είμαστε συμβαλλόμενο μέρος, είναι προφανώς άσκοπες.

Είναι μέρος της εξωτερικής πολιτικής και είναι απολύτως επιθετική. Αλλά οι συνέπειες, όπως έχω ήδη πει, μπορεί να είναι Πολύ κακό για όλη την ανθρωπότητα όσοι παράγουν αυτές τις αποφάσεις θα πρέπει να το σκεφτούν».

Οι δικαστές του ΔΠΔ εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης για τον Σόιγκου και τον Γκερασίμοφ στις 25 Ιουνίου σε σχέση με την κατάσταση στην Ουκρανία.

Πέρυσι, το ΔΠΔ εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τη Ρωσίδα Επίτροπο για τα Δικαιώματα του Παιδιού Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα με την κατηγορία της φερόμενης παράνομης απέλασης ουκρανών παιδιών.

Το ΔΠΔ ιδρύθηκε με το Καταστατικό της Ρώμης του 1998. Επί του παρόντος, 123 χώρες συμμετέχουν στη συνθήκη. Το δικαστήριο εδρεύει στη Χάγη, αλλά έχει υποκαταστήματα σε χώρες όπου διεξάγει έρευνες.

Η Ρωσία υπέγραψε το Καταστατικό της Ρώμης, το οποίο βοήθησε να αναπτυχθεί, στις 13 Σεπτεμβρίου 2000, αλλά δεν το επικύρωσε.

Στις 16 Νοεμβρίου 2016, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα που έλεγε ότι η χώρα δεν θα γίνει μέρος του ΔΠΔ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών «το ΔΠΔ απέτυχε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και δεν έγινε ένα πραγματικά ανεξάρτητο όργανο διεθνούς δικαιοσύνης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ae
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.